Prethodni članak
Sljedeći članak

Incidenti i kod nas: Roditelj zbog ukora zaprijetio da će se 'dogoditi Beograd'


Kako doznaju 24sata, nakon stravičnih događaja u Beogradu došlo je i do jezivih prijetnji u nekoliko zagrebačkih škola od strane pojedinih učenika, ali i roditelja.

Spomenuti portal neslužbeno doznaje iz jedne zagrebačke škole, prošli tjedan je jedan učenik uputio učiteljima i svojim kolegama jezive prijetnje. Škola je po protokolu reagirala i o svemu obavijestila policiju te Ured pravobraniteljice.

U još jednoj zagrebačkoj srednjoj školi nedavno je došlo do incidenta nakon što je jedan roditelj došao i uputio prijetnje, a ravnateljica te škole nam je odgovorila da su sve institucije mjerodavne za ovaj slučaj pravodobno obaviještene.

- Policija procjenjuje da sigurnost učenika i ostalih u školi nije ugrožena, a nastava i ostale aktivnosti odvijaju se na uobičajen i miran način - rekla je ravnateljica za 24sata.

Iz sindikata Preporod poručuju kako se po pitanju sigurnosti u školama treba još puno toga napraviti. A najveći je problem što ravnatelji često ne žele da se o tome govori.

- Mi smo prije nekoliko dana u jednoj zagrebačkoj školi imali incident gdje je roditelj prijetio nastavnici da će im se dogoditi Beograd - rekao je Željko Stipić iz sindikata Preporod za RTL i dodao da je do prijetnje došlo jer je učenik dobio ukor.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook