Prethodni članak
Sljedeći članak

DRAMA I U BiH: Dječak prijetio masakrom u Banjoj Luci. Policija privela oca


Fotografija je ilustrativnog karaktera

Maloljetnik iz Banje Luke zaprijetio je novim masakrom po uzoru na onaj iz beogradske osnovne škole, zbog čega je policija u srijedu privela i saslušala njegova oca, te su uputili preporuku roditeljima da pozorno prate ponašanja i objave djece na društvenim mrežama.

Na društvenoj mreži YouTube ispod videa koji je govorio o prošlotjednoj tragediji, jedan mladić je na kanalu naziva Chad postavio komentar "Banja Luko, očekuj masakr". Nakon toga je nekoliko korisnika apeliralo da slučajno ne počini zločin, te je slučaj prijavljen policiji, pišu 24sata.

Prema priopćenju MUP-a Republike Srpske, njihov Odjel za visokotehnološki kriminalitet otkrio je počinitelja. Riječ je o maloljetniku, zbog čega je u policiju proveden njegov otac kojemu su navedeni inicijali (A.P.).

Tužiteljstvo u Banjoj Luci ovaj je slučaj okvalificiralo kao "ugrožavanje sigurnosti".

Iz policije su ponukani ovim prijetnjama apelirali na roditelje da obrate pozornost na djecu i njihove aktivnosti preko interneta, a napose na njihove objave i komentare koji se odnose na nedavne tragične događaje u Srbiji, koji mogu izazvati uznemirenost građana, pišu 24sata.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook