Prethodni članak
Sljedeći članak

Imate zemljište na zlatarskom području? Ovo će vas svakako zanimati

Prijavljuju se samo one površine koje se nalaze na području Grada Zlatara, kažu u Gradu


Župan krapinsko-zagorske županije Željko Kolar proglasio je 13. rujna 2022. godine prirodnu nepogodu zbog suše za područje Grada Zlatara i općina Bedekovčina, Gornja Stubica, Kraljevec na Sutli, Hrašćina, Lobor i Mihovljan, nastalu zbog izostanka padalina i visokih temperatura pri čemu su nastale velike materijalne štete na poljoprivredi.

Gradsko povjerenstvo za procjenu štete od prirodnih nepogoda zaprimat će prijave šteta od oštećenika sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda nakon čega su dužni prvu i konačnu procijenjenu štetu prijaviti županijskom povjerenstvu putem Registra štete.

Prijavu štete mogu podnijeti poljoprivredni proizvođači upisani u Upisnik poljoprivrednika za štete na poljoprivrednim površinama na području Grada Zlatara zaključno do 21. rujna do 15 sati. Prijava se predaje na Obrascu PN na adresu Grad Zlatar, Park hrvatske mladeži 2, Zlatar radnim danom od 7.00 do 15.00 sati. Dodatne informacije se mogu dobiti na broj telefona 049/466-627.

-Kod prijave tj. ispunjavanja obrasca, morate uz uobičajene podatke, OBAVEZNO upisati brojeve katastarske čestice i ARKOD broj čestice, te procjenu štete u % za kulturu na kojoj je nastala šteta i površinu odnosno broj stabala ili trsova. Prijavljuju se samo one površine koje se nalaze na području Grada Zlatara – kažu u Gradu Zlataru.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook