Prethodni članak
Sljedeći članak

I u Zagorju povećan broj vatrogasnih intervencija zbog nevremena, evo gdje ih je bilo najviše


I u kontinentalnom dijelu Hrvatske zabilježen je povećan broj intervencija zbog sanacije kišnog nevremena. U Požeško-slavonskoj županiji zabilježene su 23 tehničke intervencije koje su se odnosile na ispumpavanja vode iz kuća, bunara, dvorišta te pregled šahtova i čišćenje prometnica od nečistoća. Na tim intervencijama ukupno je sudjelovao 81 vatrogasac s 24 vozila.

U Karlovačkoj županiji angažirana su 82 vatrogasca sa 38 vozila, a zabilježeno je 11 tehničkih intervencija i ostalih operativnih aktivnosti koja uključuju ispumpavanja vode, uklanjanje stabala, izradu zečjih nasipa kao i punjenje vreća s pijeskom.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 14 tehničkih intervencija uzrokovanih kišnim nevremenom te su angažirana 42 vatrogasaca sa 15 vozila. Osim toga, rade se pripremne radnje za obranu od poplava na području Hrvatske Kostajnice, a najviše intervencija je bilo na području Novske, Kutine, Lekenika, Hrvatske Kostajnice, Dvora i Rujevca.

Intervencije su zabilježene i na području Međimurske županije u kojima je angažirano 20 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila, na području Bjelovarsko-bilogorske županije gdje je angažirano 27 vatrogasaca sa 8 vozila te na području Virovtičko-podravske u kojima je angažirano 40 vatrogasaca sa 13 vozila.

I u Varaždinskoj županiji zabilježeno je 9 intervencija na području Varaždin Brega, Ludbrega, Varaždinskih toplica u kojima je angažirano 32 vatrogasaca sa 11 vozila te u Krapinsko-zagorskoj županiji gdje je najviše intervencija bilo na području Krapine, Đurmanca i Pregrade, a u kojima je angažirano ukupno 18 vatrogasaca sa 8 vozila.

U Zagrebačkoj županiji zabilježeno je 7 intervencija na području Velike Gorice, Svetog Ivana Zeline, Rugvice i Veleševca, a u kojima su angažirana 24 vatrogasca sa 9 vozila.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook