Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTOGALERIJA] U čast Veroniki: Započela dvodnevna manifestacija prepuna glazbe i kulture u Desiniću


Dvodnevna manifestacija 'Veronika fest', koja je večeras započela u Desiniću, donijela je danas, i još će sutra, pregršt događanja u desinićkom kraju.

Veronika fest otvoren je večeras, uz Limenu glazbu 'Karlo Lugarić' iz Desinića i Kuburaško društvo 'Desinićka kubura' te upoznavanje  s legednom o Veroniki Desinićkoj, po kojoj je manifestacija i dobila ime. Nastupio je i Kvintet 'Ponosni Zagorci', a potom su zasvirali grupa Noxin te Zlatni kvintet.

-Uz glazbeni program ovdje na igralištu u Desiniću, sa svojim se programom uključio i Dvor Veliki tabor, gdje se održavanu zabavne, edukativne i kreativne radionice, a kod Rodne kuće Đure Prejca održana je danas Art& joy radionica slikanja na platnu za djecu, pod vodstvom Maje Vukina Bogović. Tu su i prodajno – izložbeni štandovi, a sutra nam slijedi opet bogati program, pa onda i u nedjelju Bučnica fest, koji smo spojili uz ovu manifestaciju – rekla je direktorica Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela Ramona Mačefat Muranić.

Načelnik Desinića Zvonko Škreblin zadovoljan je razvojem ove manifestacije, kojoj je ovo tek drugo izdanje.

 – Ovo je jedna od novih manifestacija na ovom području i jako smo sretni i zadovoljni. Želimo legendu o veroniki približiti ljudima ovog kraja, županije i Hrvatske, ali i šire. Želimo spojiti biser kulture i svjetske baštine Veliki Tabor s Desinićem, gdje je obitavala Veronika i gdje se Fridrik zaljubio u nju, nakon čega je nastala legenda. Stoga smo krenuli u ovu manifestaciju na inicijative Vesne Vrandečić – rekao je Škreblin te pozvao posjetitelje u Desinić ovih dana.

Upravo inicijatorica i idejna začetnica manifestacije Vesna Vrandečić otkrila nam je kako je cilj ove manifestacije da to budu dani kulture u Desiniću.

– Prošle godine organizirali smo Veronika fest po prvi puta, svi su bili oduševljeni. Cilj nam je upoznati Desinić sa svijetom i staviti ga na kulturno turističku mapu Hrvatske, naravno, kroz vrijeme, obzirom da je to manifestacija koja je tek u razvitku. Želimo i potaknuti mlade da se sve više uključe i nastave ovu tradiciju i dobro se proveseliti svi zajedno, ali i pružiti publici svake godine nešto drugo kroz ova dva dana, od predstava, zagorske glazbe, klasičke glazbe, domaćih glazbenika i gostiju – rekla je Vrandečić.

Nakon brojnih nastupa različitih stilova glazbe, posjetitelji će večeras uživati u koncertu Gazdi, a sutra program počinje već od 13 sati, radionicama i lutkarskom predstavom u Velikom Taboru, zatim Art&Joy radionicama za odrasle kod Rodne kuće Đure Prejca, a potom bogatim programom na igralištu u Desiniću. Od 17.30 nastupit će KUD Pregrada, KUD Horvatska, Antonio Sporiš na harmonici te pop rock sastav kazališta 'Kristalna kocka vedrine'. Oko  19.30 sati očekuje se dolazak Veronike i Fridrika u kočiji s konjanicima, a nakon toga svirat će  VIS Black band i VIS Fokus te VIS Saturnus.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook