Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: U obiteljskoj kući pronađeno sedam tona duhana


Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice spriječili nedozvoljenu trgovinu 6,8 tona duhanskih sirovina i prerađevina skrivenih u obiteljskoj kući u gradu Vrbovcu.

Temeljem naredbe Općinskog suda u Sesvetama, Stalna služba Sveti Ivan Zelina carinski službenici Službe za operativnu podršku mobilnih jedinica i analitiku u suradnji s carinskim službenicima Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb izvršili su pretragu stambenih i drugih prostora u gradu Vrbovcu, a zbog sumnje da se na adresi obiteljske kuće obavljaju nezakonita postupanja s duhanskim proizvodima.

Prije pretrage na adresu obiteljske kuće pristiglo je vozilo kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Pregledom i pretragom vozila ispred sjedala suvozača pronađena je PVC kutija u kojoj se nalazilo 15 komada noževa kakvi se koriste za rezalice za usitnjavanje duhana.

Prilikom pretrage skladišnog prostora u podrumu obiteljske kuće, nalik garažnom prostoru u kojem se nalazila jedna maloljetna i jedna punoljetna osoba, pronađeno je:
 
- duhan u listu ukupne netto težine 4.315,40 kg, pakiran u 34 kartonske kutije,
- duhan rezan u trake - strips, ukupne netto težine 900,00 kg, pakiran u 6 kartonskih kutija,
- sitno rezani duhan ukupne netto težine 1.608,40 kg, pakiran u 2 kartonske kutije i 103 PVC vreće,
- električna rezalica za usitnjavanje duhana - 1 komad,
- noževi za rezalicu duhana - 18 komada,
- električna vaga - 1 komad,
- ručni paletarnik (viličar) - 1 komad,
- PVC prskalica ispunjena nepoznatom tekućinom, mirisa po čokoladi - 2 komada,
- PVC kanistar ispunjen tekućinom mirisa po čokoladi (cca 10 litara).

'Sukladno članku 264. st. 2. Kaznenog zakona, duhanska sirovina i duhanske prerađevine te predmeti pronađeni prilikom pretrage u skladišnom prostoru, oduzeti su potvrdom o privremenom oduzimanju predmeta.

Zbog osnovane sumnje da su tri osobe počinile kazneno djelo Nedozvoljena trgovina iz čl. 264. st. 1. Kaznenog zakona, Služba za mobilne jedinice Zagreb će protiv istih nadležnom  Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeti kaznenu prijavu, a protiv maloljetne osobe nadležnom sudu za maloljetnike optužni prijedlog', priopćila je Carina.

Područnom carinskom uredu Zagreb bit će podnijet zahtjev za solidarnu naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 778.936,77 eura.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook