Prethodni članak
Sljedeći članak

Dvije pacijentice unijele koronu u Vinogradsku, otkazaju se pregledi i kontrole na Neurologiji

Koronavirus je ušao na Kliniku za neurologiju KBC-a Sestre milosrdnice


Koronavirus je ušao na Kliniku za neurologiju KBC-a Sestre milosrdnice, zbog čega se otkazuju svi pregledi i kontrole, a primaju se samo hitni slučajevi. Indexu je ovu informaciju potvrdio ravnatelj Vinogradske prof. Mario Zovak koji je rekao da je korona na neurologiju ušla preko dvije pacijentice koje nisu međusobno povezane, a nijedna ne spada u kategoriju da je prilikom hospitalizacije morala donijeti negativan test na koronavirus.

Svi pacijenti koji su bili s njima u sobi su testirani i čekaju se nalazi, a zasad su došli nalazi testiranja za liječnicu i medicinsku sestru, kojima je potvrđeno da su pozitivne.

Sad su nam u tijeku epidemiološki izvidi. Jutros smo imali sastanak i s epidemiolozima iz Štampara te istražujemo sve kontakte i onda ćemo vidjeti koliko će ljudi morati u samoizolaciju, tako da zasad još ne mogu reći koliki je učinak ovoga jer ne znamo koliko će djelatnika morati u samoizolaciju. Odgađamo sve preglede koje možemo odgoditi, dakle sve koji nisu hitni slučajevi", rekao je za Index prof. Zovak.

Rekao je i kako je u cijelom KBC-u Sestre milosrdnice jučer bilo 9 pozitivnih djelatnika, među kojima su i liječnice i medicinske sestre, dok ih je 26 u samoizolaciji, no taj će se broj povećati s obzirom na pojavu virusa na Klinici za neurokirurgiju.

"Ovih 9 zaraženih djelatnika se nije zarazilo u bolnici, već na godišnjim odmorima i nisu ni došli na posao jer su prije povratka testirani tako da nije došlo do širenja zaraze unutar bolnice", rekao je za Index prof. Zovak, piše Index.

Index je zvao i Kliniku za neurologiju gdje su rekli da zasad otkazuju sve preglede i kontrole za danas i sutra te da će vidjeti što će biti kasnije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook