Prethodni članak
Sljedeći članak

DUNJA MAZZOCCO DRVAR: 'Pred nama je suho i vruće ljeto'

O vremenskim prilikama koje možemo očekivati ovog ljeta Index je razgovarao s meteorologinjom Dunjom Mazzocco Drvar

  • Marko Dimic/PIXSELL

    Marko Dimic/PIXSELL


O vremenskim prilikama koje možemo očekivati ovog ljeta Index je razgovarao s meteorologinjom Dunjom Mazzocco Drvar.

- Mi smo među prvima izašli s tom prognozom. Inače ne radimo samo po AccuWeatherovoj prognozi, ja se zaista dugoročnim prognozama dugo bavim pa formuliramo mišljenje na temelju svih mogućih materijala, a ta je prognoza još jedan mali povod da izađemo s našom prognozom – rekla je Mazzocco Drvar i dodala kako je ove godine neobično da se modeli dugoročnih prognoza slažu, što inače nije slučaj.

- Neobičan slučaj da su dugoročne prognoze bile unisone, slagale su se u tom mišljenju, jer su dugoročne prognoze nezahvalne još uvijek, neću reći nepouzdane, kao što kažu neke kolege, jer su one sasvim drugačije od kratkoročnih prognoza. Ne možemo suditi o njima kao o prognozama za sljedećih par dana", rekla je i dodala kako je važno da čitatelji shvate da dugoročne prognoze govore o prognozi vremena za, primjerice, Europu, a ne samo za Hrvatsku – dodala je Mazzocco Drvar, piše Index.

- Sada su se slagale da imamo u Europi jedno suho i vruće ljeto. Radi se o prognozi za Europu, ne samo za Hrvatsku, što čitatelji malo pogrešno shvate ponekad misleći da se radi o prognozi za njihovo dvorište – objasnila je.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook