Prethodni članak
Sljedeći članak

Pri kraju radovi na sanaciji zahtjevnog klizišta u Tuheljskim Toplicama vrijedni 1,29 mil. kuna

Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar je zajedno s ravnateljem Županijske uprave za ceste Stjepanom Sirovcem obišao radove na sanaciji klizišta u Tuheljskim Toplicama, u blizini mjesta Ul. Stjepana Loine


Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar je zajedno s ravnateljem Županijske uprave za ceste Stjepanom Sirovcem obišao radove sanacije klizišta u Tuheljskim Toplicama, u blizini mjesta Ul. Stjepana Loine.

 

Ravnatelj Županijske uprave za ceste KZŽ Stjepan Sirovec rekao je kako je riječ o zahtjevnom klizištu s obzirom na konfiguraciju terena i blizinu stambenih objekata. - Gradi se novi potporni zid dužine 90 metara s prosječnom visinom od 1, 90 do 3 metra, temeljita zamjena kolničke konstrukcije s oborinskom odvodnjom u dužini 115 metara, potporni zidovi s donje strane koji štite stambene objekte te novi habajući asfalt – rekao je Sirovec. Ove je godine u planu sanacija ukupno šest klizišta. Radovi na sanaciji klizišta započeli su i na području Donje Selnice i u naselju Biruši na području Radoboja, za ostala klizišta još je potrebno odraditi javnu nabavu. Ukoliko će vrijeme kroz ljetni period biti dobro, krajem jeseni svih 6 klizišta, koja su bitna za cestovnu mrežu Krapinsko – zagorske županije bit će završena – dodao je Sirovec.

 

Župan Krapinsko – zagorske županije je kazao kako je ovo jedno od 6 klizišta koja će se sanirati u suradnji s projektom s Hrvatskim vodama na području KZŽ. Ove godine će u tu svrhu biti potrošeno više od 6,2 milijuna kuna, od toga će preko 3 milijuna kuna biti sredstva naše Županijske uprave za ceste. To je odlična stvar jer smanjujemo broj klizišta koja imamo na županijskim cestama uz samu sanaciju klizišta radimo i projekt odvodnje i sanacije habajućeg sloja, ali isto tako radimo i na sigurnosti prometa na svim našim županijskim cestama. Treba konstatirati da je to veliki zadatak za sam ŽUC, jer mi moramo osigurati 45 posto ukupnih sredstava, a trebalo je pripremiti i projektnu dokumentaciju za desetak klizišta. Zato jer smo prošle godine iz ovog programa planirali 4 klizišta vrijednosti oko 4,3 milijuna kuna , to su bili Velinci, Krapinske Toplice, Gornji Macelj i Donje Jesenje. U dvije godine će to biti naših izvornih sredstava s projektnom dokumentacijom 6 milijuna kuna, a kako se program nastavlja i iduće godine, potrošit ćemo 10 – ak milijuna kuna – rekao je župan. Kolar je dodao da su planirali, s obzirom na dobru fiskalnu situaciju u prošloj godini, ući u još jedan kreditni ciklus od 20-tak milijuna kuna i sanirati najkritičnija mjesta na području svih općina i gradova u KZŽ.

-Zbog koronavirusa, koji je donio gospodarsku krizu i pad prihoda u županiji 21,6 posto, na mjesečnoj razini oko 1,1 milijun kuna, morali smo od toga odustati, ali smo osigurali za ovu godinu sredstva potrebna da ovih 6 sanacija klizišta završimo i u tom ciklusu smo ukupnog proračuna ŽUC – a osigurali i za druge radove na našim cestama, kao što je sanacija mostova i kružni tok u Stubičkim Toplicama, ukupno 12 milijuna kuna – istaknuo je Kolar. Župan je dodao da je za ovo klizište bio rok 15. lipnja, ali zbog korone i nemogućnosti uvoza određenih materijala koji se ugrađuju rok je pomaknut na 15. srpnja i taj će se rok poštivati. Župan je također istaknuo da je zadovoljan kvalitetom radova.- Do sada je na ovom gradilištu od 1.247.000 kuna napravljeno radova u vrijednosti nekih 608 tisuća – kazao je župan.

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook