Prethodni članak
Sljedeći članak

DORH osnovao specijalnu grupu da se bori protiv nove vrste kriminala


Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek donijela je odluku o osnivanju Specijalizirane grupe za suzbijanje računalnog kriminaliteta pri Državnom odvjetništvu (DORH) kao savjetodavno, instruktivno i koordinativno tijelo, priopćio je u utorak DORH.

Specijalizirana grupa osnovana je s ciljem savjetovanja i davanja instrukcija za postupanje nižih državnih odvjetništva u konkretnim predmetima računalnog kriminaliteta, koordiniranju rada na ovim predmetima te vođenja evidencije i nadzora o ovim predmetima za područje cijele Republike Hrvatske.

Specijalizirana grupa će, u cilju izvršavanja svoje zadaće i postizanja učinkovitosti u procesuiranju ovih kaznenih djela, surađivati s Odjelom za kibernetički kriminal Ministarstva unutarnjih poslova RH i sa specijaliziranim međunarodnim tijelima nadležnima za ovo područje, u skladu s postojećim zakonodavnim okvirom RH.

Ujedno, u radu navedene grupe na konkretnim predmetima sudjelovat će i drugi zamjenici glavne državne odvjetnice koji prate određenu grupu kaznenih djela.

DORH je objavio i da petero članova specijalizirane grupe imenuje glavna državna odvjetnica iz redova državnoodvjetničkih dužnosnika, a voditelj grupe je zamjenik glavne državne odvjetnice Emilijo Kalabrić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook