Prethodni članak
Sljedeći članak

[DOBRE BROJKE POSJEĆENOSTI 'SRCA ZAGORJA'] Ove godine nastavljamo razvoj aktivnog i cikloturizma

Za turističku zajednicu područja 'Srce Zagorja' iznimno je uspješna godina. Osvojili su brojne nagrade, a bilježe i respektabilan broj turističkih dolazaka i noćenja


Krajem ožujka, u Svetom Križu Začretju, održane su sjednice Turističkog vijeća i Skupštine TZP Srce Zagorja, gdje su usvojena izvješća o izvršenju programa rada za 2018. godinu.

Brojne nagrade

Turistička zajednica ostvarila je podršku Hrvatske turističke zajednice te u partnerstvu s Osnivačima provela brendiranje i pozicioniranje TZP Srce Zagorja unutar krovne marke "Zagorje – Bajka na dlanu“ pod apelom „Doživi Zagorje“ te projekt razvoja cikloturizma.

- Nabavkom električnih bicikala uvelike smo unaprijedili svoju turističku ponudu koju i onim nešto manje aktivnim turistima uvelike proširuju mogućnost uživanja u ljepotama raskošnog i brežuljkastog zagorskog krajobraza, bogatoj kulturnoj baštini i ostalim znamenitostima – rekla nam je direktorica Turističke zajednice Srce Zagorja, Karolina Hostić uz riječi da su u 2018. godini obilježena i dva jubileja. Naime, manifestacije „Igrajte nam mužikaši“ u Bedekovčini i „Prvi glas Zagorja“ u Svetom Križu Začretju proslavile su velikih 50 godina postojanja. Vrlo uspješne i s velikim brojem posjetitelja bile su manifestacije „Branje grojzdja“ u Pregradi i „BadlFest“ u Krapinskim Toplicama te Prosinačke svečanosti u Zaboku uz tradicionalni doček nove godine. Održane su i brojne druge manifestacije: Sajam vina, Kostelska uskrsna pištola, HGF, Međunarodni festival balona, Ljeto na Bajerima, Monok@, Mala Erpenjatrekk i kao najznačajnija i najmodernija turistička manifestacija na području destinacije - Zagorje trekk. - Važno je naglasiti da događanja provodimo u uskoj sinergiji s institucijama, gradskim i općinskim udrugama, brojnim volonterima i jedinicama lokalne samouprave, gdje je turistička zajednica uglavnom u ulozi suorganizatora i promotora – dodala je Hostić.

Planovi

U 2018. godini na području Turističke zajednice područja Srce Zagorja ukupno je ostvareno 21.509 dolazaka turista. Domaći gosti ostvarili su 44.673 noćenja, a strani 15.789. Udio dolazaka domaćih turista je 64,27% s ostvarenih 73,89% noćenja. Udio stranih gostiju je 35,73% u dolascima, koji su ostvarili 26,11% noćenja. Najveći broj noćenja ostvaruje se na području Krapinskih Toplica, koju slijedi općina Sveti Križ Začretje. Općine Bedekovčina i Krapinske Toplice bilježe veći dolazak i noćenja domaćih gostiju dok preostale Općina Sveti Križ Začretje te gradovi Zabok i Pregrada bilježe obrnuto, veći udio stranih gostiju. Broj smještajnih kapaciteta porastao je za novih 15 smještajnih objekata. Posjete Muzeju Grada Pregrade i kupalištima u Vodenom parku AqaueVivae, Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice i Toplice Hotelu zadržali su istu razinu posjetitelja.

- Turistička zajednica područja Srce Zagorja na Danima turizma održanima na Hvaru imala je velikog razloga za slavlje, cijela županija proglašena je najuspješnijom destinacijom kontinentalnog turizma, a Krapinske Toplice, kao sjedište Turističkog ureda TZP Srce Zagorja, ponijele su laskavu titulu najuspješnije destinacije turizma zdravlja. Manifestacija „Kostelska uskrsna pištola“ ovjenčana je najboljom tradicijskom manifestacijom „Simply the best“ u Varaždinu, a ja sam u Sloveniji, u Žužemberku, na sjednici kojoj je nazočio predsjednik Pahor, primila priznanje za razvoj međunarodnih odnosa između Občine Žužebmerk i Grada Pregrade – ispričala je Hostić. A pred TZP Srce Zagorja u 2019. godini veliki su planovi. Nastavlja se, ističe direktorica, brendiranje destinacije kroz osnovni apel„Doživi Zagorje“. -Prateći današnje trendove uz promociju brenda naglašavamo doživljaj kao pokretač odnosno motiv dolaska u Zagorje dok nam je s naglaskom na razvoj cikloturizma i aktivnog turizma cilj poboljšati receptivne sadržaje kako bi ostvarili veću prepoznatljivost, a posljedično i sve ostale koristi razvoja turizma u destinaciji – istaknula je direktorica TZP. Tijekom godine intenzivirat će se i ulaganja u društvene mreže, druženje s blogerima i studijska putovanja novinara.

- Kao logični nastavak na turizam zdravlja istaknut ćemo outdoor aktivnosti kroz kreiranje višenamjenskog informativnog materijala te kartama i stazama povezati sveukupnu ponudu sportskih i rekreativnih sadržaja ovog područja. Uskoro će u funkciji biti i nova Internet stranica kojom ćemo objediniti sve naše informacije i sadržaje u jednu priču baziranu na doživljaju – rekla je Karolina Hostić za kraj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Predmet na kolniku na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova SV. NEDJELJA i JANKOMIR u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Molimo korisnike za pojačan oprez.  Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilazni...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program