Prethodni članak
Sljedeći članak

[KAKVA GOLIJADA] Zagorec slavio u golijadi na Klaki

Odigrano 25. kolo III. HNL-zapad, ZAGOREC – Opatija 5:3


U golijadi s osam golova, Zagorec je i više nego zasluženo došao do pobjede protiv Opatije rezultatom 5:3. Junak utakmice ponovno je bio Matija Smrekar, koji je postigao svoj veći peti hat-trick u ligi, a s 23 pogodaka drugi je strijelac lige, iza nedodirljivog Igora Prijića koji je 40 puta tresao protivničke mreže.  Od 43 pogotka Zagorec, više od polovice postigao je kapetan Zagorca, pa stoji ona činjenica „kad igra Smrekar, a igra i Zagorec“. A Smrekar je itekako igrao ovu utakmicu, koja se zbog velike količine vode na travnjaku u Krapini preselila u zagrebačku Dubravu na legendarnu „Klaku“. Posebno je bio raspoložen u prvom poluvremenu u kojem je postigao dva pogotka i priskrbio vodstvo svojoj momčadi od 2:0 pred „veliki odmor“. Mogla je ta prednost biti i jače izražena, još su tri dobre prilike kod 1:0 propustili upravo Smrekar, Majcenić i Hoić.

No u prvoj polovici nastavka sasvim druga slika. Nakon nepotrebnog prekršaja Furijan je iz slobodnjaka smanjio na 2:1, a potom je Ugrina iz akcije koja je mirisala na zaleđe vratio stvari na početak, 2:2. Tri minute kasnije Majcenić izbija sam pred Ivešu, spretno ga zaobilazi i sprema loptu u mrežu za novo vodstvo Zagorca od 3:2. U 79. minuti Landripet skrivljuje kazneni udarac, a s bijele toče precizan je Bogolin i stvari su ponvno na početku (3:3). I onda tri minute prije kraja nakon ubačaja Majcenića „velemajstor“ Smrekar glavom i svojim trećim pogotkom dovodi Zagorec u vodstvo od 4:3. U drugoj minuti sudačke nadoknade Kanceljak nesebično pronalazi Sedaka kojem nije bilo teško postaviti konačnih 5:3.

Zagorec se ovom pobjedom probio na osmo mjesto. U idućem kolu Krapinčani gostuju u Poreču kod Jadrana. Zbog tri žuta kartona u toj utakmici neće nastupiti Smrekar, Puklin i Kunštek, a zbog obaveza na fakultetu neće biti ni Kanceljaka, pa će Zagorec itekako biti oslabljen u ovoj utakmici. Trener Mitrečić bio bi zadovoljan i bodom.

ZAGOREC – OPATIJA 5:3 (2:0)

ZAGREB: SRC Grana Klaka, GLEDATELJA: 50, SUCI: Čulina, Maloča i Podrug (svi iz Zagreba).

STRIJELCI: 1:0 Smrekar 12', 2:0 Smrekar 45' 2:1 Furijan 58', 2:2 Ugrina 64', 3:2 Majcenić 67', 3:3 Bogolin 79' (11m), 4:3 Smrekar 87', 5:3 Sedak 90+2'.

ZAGOREC: Babić, Puklin, Perić, Postonjski (63' Kanceljak), Kunštek, Smrekar (90+4' Sambol), Hoić, Majcenić, Turniški, Poljak, Landripet. TRENER: Kristijan Mitrečić

OPATIJA: Iveša, Petanjek, Jukičić, Redžepi (46' Kovaečević), Mikulica (46' Krešić), Lazić, Rudan (58' Bogolin), Bertoša, Vlatković, Ugrina, Furijan. TRENER: -

 

Ostali rezultati 25 kola:

Zagreb – Kurilovec 0:3

Maksimir – Špansko 0:1

Orijent – Dugo Selo 5:0

Krk – Trnje 1:4

Vrbovec – Jarun 2:0

Vinogradar – Dubrava Tim kabel 1:1

HAŠK – Novigrad 4:1

Lista strijelaca

40 Igor Prijić (Vinogradar)

23 MATIJA SMREKAR (ZAGOREC)

20 Filip Hodak (Dubrava Tim kabel)

Parovi 26. kola:

Jadran-Poreč – ZAGOREC (četvrtak 18.4. u 16.30 sati), Opatija – HAŠK, Trnje – Orijent 1919, Dubrava Tim kabel – Vrbovec, Jarun – Krk, Dugo Selo – Maksimir, Kurilovec – Ponikve,                                Špansko – Zagreb.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook