Prethodni članak
Sljedeći članak

Uređenjem šumske ceste Strahinjčica postala poveznica između općina Radoboj i Jesenje

Rekonstruirana cesta je u funkciji protupožarne ceste, a njezinim uređenjem Strahinjčica se otvorila sa sjeverne strane i postala poveznica između općina Radoboj i Jesenje


Tijekom 2012. godine Općina Radoboj je u suradnji s Hrvatskim šumama i Udrugom privatnih šumovlasnika “Breza“ Radoboj izvršila rekonstrukciju šumske ceste Križanje za Donje i Gornje Kamenečke zaobilazeći Sekolje do odvojka 2C. Rekonstruirana je cesta dužine 3,8 kilometara i širine 4 metra. Rekonstruirana cesta je u funkciji protupožarne ceste, a njezinim uređenjem planina Strahinjčica se otvorila sa sjeverne strane te time postala poveznica između općina Radoboj i Jesenje, jer su ceste oduvijek spajale ljude i mjesta, a ova šumska cesta je najbolji primjer za to. S obzirom da se svake četiri godine obavljaju radovi na održavanju rekonstruiranih šumskih cesta, Udruga privatnih šumovlasnika „Breza“ Radoboj podnijela je tokom 2016. godine zahtjev za održavanje šumske ceste Križanje za Donje i Gornje Kamenečke zaobilazeći Sekolje do odvojka 2C.

S obzirom da je zahtjev Udruge odobren od strane Hrvatskih šuma, ovih dana počeli su radovi na održavanju predmetne šumske ceste. U sklopu redovitog održavanja izvršit će se nasipavanje novim kamenim materijalom. Na dijelu ceste gdje je došlo do urušavanja zemlje, cesta će se proširiti, a izvest će se i radovi na odvodnji oborinskih voda postavljanjem cijevi i odvodnjom vode s trase ceste. - Ovi radovi financiraju se iz programa Opće korisne funkcije šuma, a sami radovi na održavanju ceste omogućit će svim posjednicima šuma uz navedenu cestu njezino sigurno korištenje – kažu u Općini Radoboj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook