Prethodni članak
Sljedeći članak

Detalji oružane pljačke u Začretju: U Konzumu iz blagajne uzeo novac prijeteći pištoljem


Policija još uvijek traga za nepoznatim počiniteljem koji je u utorak navečer počinio razbojništvo u trgovini u Svetom Križu Začretju.

PU krapinsko zagorska, u srijedu, dan nakon razbojništva, tek je kratko priopćila sljedeće: „Jučer, 8. studenog, nepoznati maskirani počinitelj je uz prijetnju oružjem prodavačici u trgovini u Svetom Križu Začretju iz blagajne otuđio nekoliko tisuća kuna, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru. Policija intenzivno traga za počiniteljem navedenog kaznenog djela.“

Kako još uvijek nema novih informacija od policije, a za počiniteljem se još uvijek traga, neslužbeno smo pokušali doznati što se to i u kojoj trgovini točno dogodilo.

Prema našim informacijama, u utorak navečer, desetak minuta prije 20 h, odnosno, prije zatvaranja trgovine, nepoznati je muškarac s medicinskom maskom na licu ušao u trgovinu Konzum na Trgu hrvatske kraljice Jelene i na blagajni zatražio cigarete. U tom trenutku, rekao je blagajnici da još nešto treba, pa je otišao u kratki obilazak trgovine, vjerojatno s ciljem da se uvjeri je li još netko u trgovini. Potom se vratio i rekao kako je novac ostavio u automobilu te je izašao iz trgovine, vjerojatno u još jedan dodatni 'pregled' terena, odnosno, s ciljem da vidi dolazi li još netko u tom trenutku u trgovinu.

Nakon toga, vratio se do blagajne i pružio blagajnici jednu zgužvanu novčanicu, a kad je ona otvorila blagajničku kasu, počeo je rukom uzimati novac iz blagajne. Kad je blagajnica pokušala reagirati, pokazao joj je pištolj kojeg je držao ispod jakne/kaputa, uzeo novac i dao se u bijeg, nakon čega je blagajnica o svemu obavijestila policiju.

Inače, iako je ovdje riječ o pravoj oružanoj pljački, policija kod takvih događaja uvijek upotrebljava riječ 'razbojništvo', budući termin 'oružana pljačka' već godinama ne postoji u zakonima, već se to djelo kvalificira i naziva razbojništvom.
U svakom slučaju, prema nama dostupnim informacijama, policija još uvijek traži razbojnika koji je odnio više tisuća kuna iz blagajne Konzuma.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook