Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Kolar uputio jasnu poruku i apel svim zagorskim ugostiteljima


Nakon što je župan Željko Kolar jučer u Krapini uručio nagradu Mirjani Štahan koja je pobijedila na manifestaciji 'Baboični kolači', nakon proglašenja pobjednice zahvalio se svim sudionicama.

- Zahvaljujem se svim babicama, njihovim obiteljima koje su im pomogle da dođu ovdje, jer su neke bake u visokim godinama, no ne odustaju u pečenju kolača i sudjelovanja u manifestaciji i to daje čitavu draž ovoj manifestaciji. Ovo je jedna lijepa priča i dokaz da je naš žiri vrlo strog i pravedan. Krapina je dvije godine zaredom bila domaćin, i po tome možete vidjeti da se ne gleda tko je od kuda, već se gleda kakva je kvaliteta kolača, koliko je truda trebalo uložiti da se kolač napravi, koliko je autohton i koliko je to nasljeđe - rekao je Kolar.

Budući da će se i ove godine, kao i svake godine do sada, izdati knjižica s receptima svih kolača koje su pripremile 'zagorske babice', župan Kolar uputio je poruku i apel svim zagorskim ugostiteljima i hotelijerima.

– Pozivam ugostitelje i hotelijere da koriste te recepte, da nude te starinske kolače jer i mi kad smo turisti želimo probati nešto autohtono, nešto što predstavlja tu regiju i vjerujem da se ovo može sjajno sljubiti sa ostalom ponudom, gastro i eno, koju ima Krapinsko-zagorska županija – poručio je Kolar.

PROČITAJTE JOŠ VIJESTI:

09:41h >>>  Baka Mirjana otkrila 100 godina staru tajnu recepta pobjedničkog 'Babičinog kolača'

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook