Prethodni članak
Sljedeći članak

Baka Milka proslavila 100. rođendan

I načelnik Milički čestitao 100. rođendan


 U nedjelju je u Poljanici Bistričkoj, Općina Marija Bistrica 100. rođendan proslavila baka Milka Ptiček. Baka Milka rođena je 21. lipnja 1921., kao Kožić, u Globočecu, no više od 4/5 života provela je u Poljanici, gdje joj je složna obitelj i organizirala malu ali emocijama nabijenu proslavu 100. rođendana.

Uzvanika nije bilo puno, nekako u skladu sa epidemiološkim uvjetima, ali bili su svi važni u brojnoj obitelji. Naime, baka Milka rodila je 4 sina, ima 4-oro unučadi i 4-oro praunučadi. Baka se prisjeća svojih 100 godina sa radošću, ali se sjeća i teških dana. ''Sega zla sem prešla, pogotuve za vrijeme rata i deca su mala bila, a pokle je bile bolje'', - prisjeća se baka Milka, a najstariji 81-godišnji sin dodaje: ''Same reči da si se razdrla''. Upravo je u njegovim riječima na neki način sažeta i formula zagorskog težaka, koja je primjenjiva i na baku Milku – rad i molitva.

A ona, često spominjana u ovakvim trenutcima osvrta na 100-godišnji životni vijek, čašica rakije svako jutro, kod bake Milke ne prolazi, ne drži vodu, jer više od 50 godina, kaže alkohol nije okusila. Na pitanje o zdravlju, požalit će se samo na noge tj. kretanje, sa svim ostalim je zadovoljna. I pošast naših dana korona ju je zaobišla. A zadovoljna je bila i sa pažnjom koju joj je posvetila obitelj u organizaciji ove male proslave, koju su uveličali i domaći mužikaši, ali i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, koji je sa poklonima stigao u čestitare, te u svoje osobno i u ime Općine Marija Bistrica izrazio čestitke i poželio zdravlja i sreće. Okružena svojim najmilijima, obitelji, kumovima, susjedima baka Milka je zaista ispunjena i sretna proslavila 100. rođendan, koji pada baš na prvi dan ljeta. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Prometna nesreća na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvora NOVIGRAD i odmorišta VUKOVA GORICA u smjeru Dubrovnika. Molimo korisnike za strpljenje. Prometna nesreća na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvora BREZNIČKI HUM i čvora KOMIN...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program