Prethodni članak
Sljedeći članak

Akcija nezavisne liste Zaokret iz Konjščine - "Put oko svijeta potezom kista "


Prošle subote članovi nezavisne liste Zaokret iz Konjščine su na školskom igralištu u Konjščini održali akciju pod nazivom "Put oko svijeta potezom kista".

Naime, prateći svoju i dosadašnju politiku i praksu odricanja od dijela novčanih naknada za rad u Općinskom vijeću kao vijećnici, te od novaca dobivenog za političko djelovanje te usmjeravanje istih za društveno korisne projekte, a ponajviše aktivnosti i projekte za djecu i mlade, organizirana je aktivnost koja je svakako uz to što je atraktivna i unikatna, ujedno i edukativnog karaktera.

Od spomenutih financijskih resursa nabavljeni su putem interneta šablona za ocrtavanje karte svijeta, boje za beton i popratne materijale, izrađeni su plakati i zajedno sa svojim sumještanima realizirana je dugo planirana ideja da se školsko igralište ukrasi jednom kartom svijeta.

Prethodno su dobili službenu suglasnost načelnice i odobrenje da se akcija realizira na igralištu, budući da je to općinsko zemljište.

Popratnu radionicu za mlađe nazvali su "Zastava moje zamišljene države" u kojoj su najmlađi crtali zastave svojih maštovitih izmišljenih država.

Akciju je došao podržati i s organizatorima bojati i gradonačelnik Grada Oroslavja, Viktor Šimunić, koji se uvijek rado odazove i sudjeluje te podrži aktivnosti i ideje nezavisnih.

''Naša agenda je da ideju i akciju preuzmu i druge općine i gradovi diljem Zagorja i već smo obećali posuditi šablonu i Oroslavju i susjedima u Zlatar Bistrici i veseli nas da je akcija tako dobro odjeknula i da su klinci, a i odrasli prihvatili ideju i realizaciju s tolikim oduševljenjem. '' – kažu organizatori.

''Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koju smo realizirali sa naknadama koje dobivamo u konačnici iz proračuna, jer smo zimus uoči Božića isto tako pomogli poboljšati uvjete rada našem Karate klubu Konjščina kupnjom fokusera i opreme i novčanom donacijom.''

''Trenutno je aktualna naša inicijativa "Vrtić u prirodi" koju ćemo detaljnije predstaviti i Općinskom vijeću, s nacrtom koje je upoznata načelnica. Ta inicijativa je naš odgovor i ideja za pronalaženjem rješenje pomanjkanja prostornih kapaciteta u vrtiću, zbog čega dijelimo problem mnogih općina i gradova, a naša ideja i inicijativa je koncipirana tako da se iskoristi prostor nekadašnje Područne škole Jertovec, koja je sad već par godina neaktivna, naravno uz napore i proceduralne suglasnosti svih potrebnih institucija i detaljnu analizu mogućih troškova i preduvjeta po Državnom pedagoškom standardu i ostalim propisima.'' – zaključuju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook