Prethodni članak
Sljedeći članak

COVID – POZITIVNI: Jedna ‘skočila’ do trgovine u Krapini, a druga u policiju u Zlatar Bistrici

Na području PU krapinsko – zagorske zabilježna tri slučaja podizanja kaznenih prijava zbog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti


Skoro svakog dana slušamo o neodgovornim pojedincima, koji, iako im je određena mjera samoizolacije, ali još i gore, koji su covid – pozitivni, napuštaju svoje domove i opasnosti izlažu svoje sugrađane. Odlaze u kafiće, putuju u druge gradove, voze se javnim prijevozom… Pokušali smo saznati koliko je takvih slučajeva bilo na području koje pokriva naša Policijska uprava.

Zaražen narušavao javni red i mir

Najnevjerojatniji je slučaj 36 – godišnjaka u Bedekovčini, o kojem smo već pisali. Ne samo što je bolestan, odnosno zaražen koronavirusom, napustio mjesto prebivališta, nego je čak uspio istući 61 – godišnjaka na cesti Naselja Sovinjak. Kako saznajemo od glasnogovornika PU krapinsko – zagorske Zorana Lončara, naša PU zbog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti podnijela je kaznene prijave ODO u Zlataru u ukupno tri slučaja.

U trgovinu i do policije

Osim ‘bisera’ iz Bedekovčine, tu je i slučaj 82 – godišnjakinje, koja je 4. rujna izašla iz kuće i otišla do obližnje trgovine u Krapini, iako je od strane epidemiologa 28. kolovoza izvještena kako je pozitivna na bolest uzrokovanu virusom COVID-19 te da joj je do 12. rujna izrečena mjera liječenja u kući, pa da ne smije napuštati adresu prebivališta.Tu je također puno mlađa osoba, 31 – godišnjakinja. Ona je pak, iako joj je od strane epidemiologa određena mjera liječenja u kući do 11. studenoga, dana 9. studenoga došla vozilom do Policijske postaje u Zlatar Bistrici u namjeri prijave prebivališta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook