Prethodni članak
Sljedeći članak

UOČI DANA GRADA: Svečano uručena gradska priznanja zaslužnim Krapinčanima

Vjerujem da će nam Sveti Nikola donijeti u našu gradsku čizmicu da na ljeto završi druga faza izgradnje spojne ceste od Zaboka prema Krapini i da će početi treća faza prema gospodarskoj zoni, rekao je gradonačelnik Gregurović


Grad Krapina i Župa sv. Nikole biskupa sutra, 6. prosinca, slave svoj dan. Zbog epidemiološke situacije, ove godine nije bilo moguće organizirati prigodnu svečanost povodom Dana grada kao prijašnjih godina, no u maloj dvorani POU Krapina danas su ipak svečano uručena gradska priznanja dobitnicima.

Mala plaketa Grada Krapine dodijeljena je Sari Rivetti za izvrsne uspjehe postignute na natjecanjima iz stolnog tenisa i promicanje imena Grada Krapine. Plaketu Grada Krapine primili su Marijan Lovrenčić za poseban doprinos u unapređenju vatrogastva i zaštite od požara na području Grada Krapine te zbog istaknutog rada na razvoju dobrovoljnog vatrogastva i vatrogasne djelatnosti, Dragutin Ranogajec za unapređenje gospodarstva i promicanje imena Grada Krapine i Dragutin Gradečak za doprinos kulturi i promicanje imena Grada Krapine, dok su Povelju Grada Krapine primili Zdravko Lovrenščak i Ivan Šemnički za osobiti doprinos promicanju dobrovoljnog davanja krvi i zdravstvenih programa Hrvatskog Crvenog križa, tvrtka „Presečki d.o.o.“ povodom 30. obljetnice uspješnog rada i doprinosa unapređenju gospodarstva Grada Krapine, Društvo invalida rada Krapina povodom 50. obljetnice uspješnog rada i djelovanja te za promicanje prava osoba s invaliditetom te Dječji vrtić „Gustav Krklec“ povodom 55. obljetnice uspješnog rada i djelovanja te za unapređenje odgojno-obrazovne djelatnosti u Gradu Krapini. Priznanje gradonačelnika dodijeljeno je Muzeju krapinskih neandertalaca, povodom 10. obljetnice uspješnog rada i za osobiti doprinos u međunarodnoj promidžbi Grada Krapine.

Sve prisutne na početku svečanosti pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Ivica Hršak.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović istaknuo je da je godina bila puna izazova, strepnji, nepoznanica. - Radilo se manjim intenzitetom, ali bili su nam tu podrška razna ministarstva i državne tvrtke, tako da se ipak puno projekata pripremilo i puno investicija napravilo. Osim onih kontinuiranih komunalnih akcija, spomenuo bih da je ove godine završen jedan projekt o kojem se počelo govoriti još prilikom izgradnje muzeja na Hušnjakovom, a to je izmještanje Željezničko – cestovnog prijalaza Dolac. Taj je projekt ove godine završen. Mijenja se krovište na OŠ Augusta Cesarca i uskoro bi trebalo biti gotovo, zamijenjena je stolarija na OŠ Ljudevita Gaja, završili smo s rekonstrukcijom podzemne infrastrukture na naselju Paradižum, mijenja se vodoopskrbni cjevovod prema Velikoj Vesi i započeli su radovi na rekonstrukciji podzemne infrastrukture na Šabacu, što je projekt koji bi sljedeću godinu trebao biti završen. Na taj način smo zaokružili i riješili onaj najveći dio problema što se tiče podzemne infrastrukture – kratko je rezmirao godinu gradonačelnik, dodavši da je pred Gradom puno želja.

- Proračun je pripremljen i uskoro ide na Gradsko vijeće i vjerujem da ćemo kroz proračun i pomoć raznih državnih tvrtki uspjeti ostvariti ono što nam je cilj. Vjerujem da će nam Sveti Nikola donijeti u našu gradsku čizmicu da na ljeto završi druga faza izgradnje spojne ceste od Zaboka prema Krapini i da će početi treća faza prema gospodarskoj zoni, da će početi gradnja rotora kod vatrogasnog doma, a tu je i gotova projektna dokumentacija za Šemničke Toplice i Crnu kraljicu te bi sljedeće godine mogli biti raspisani prvi natječaji iz Fonda za oporavak pa vjerujem da će se ti projekti realizirati i ugledati svjetlo dana – najavio je Gregurović, uz čestitke svima povodom Dana grada i čestitke dobitnicima priznanja.

U ime nagrađenih, zahvalio je Dragutin Ranogajec.

- Svi nagrađeni su rekli da nisu sami krivci za svoje negrade nego si ih dobili zahvaljujući svojim suradnicima, ljudima koji su se okupili zajedno da stvore nešto lijepo. Budite i dalje numorni u činjenju dobra, radi drugih, grada i zajednice te koristi koju ćete i sami imati – rekao je krapinski župnik, vlč. Davor Štuljan, čestitajući Dan grada i blagdan zaštitnika župe, sv. Nikole biskupa.

Župan Željko Kolar čestitao je na ostvarenom u protekloj godini. - Kada podvučete crtu i analizirate, rekao bih da je u Krapini napravljeno puno više od onoga što sam objektivno mislio da će se moći napraviti, s obzirom na vrijeme u kojem smo radili, zbog toga, Zorane, tebi i tvojoj ekipi čestitke na tome. Mnogi su zbog situacije i odustali od nekih projekata, neki su bili hrabriji i imali viziju te nastavili dalje i realizirali projekte – rekao je župan. Uputio je i čestitke svim dobitnicima priznanja. – Rezultat njihovog rada je ne samo za dobrobit građana i građanki Krapine, nego čitave Krapinsko – zagorske županije, i zboo toga od srca čestitam. Godina je teška, no i Županija je uspjela realizirati neke projekte, koji su bitni za grad Krapinu, a spomenut ću samo jedan, Poslovno – tehnološki inkubator s Centrom za robotiku i nove tehnologije, vrijednosti 34 milijuna kuna, za koji sam siguran da će se tek u budućnosti vidjeti koliko znači za razvoj poduzetništva na području grada Krapine, KZŽ i razvoj strukovnog obrazovanja – zaključio je župan.

Čestitke na svim županijskim i gradskim projektima uputio je i saborski zastupnik Željko Pavić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Sljemenska cesta od Blizneca prema vrhu je zatvorena (sa zagrebačke strane).  Za sve skupine vozila otvoreni su: -autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; -autocesta A6 Rijeka-Zagreb; -državna cesta DC1 Karlovac-Slunj-Split; -stara cesta...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program