Prethodni članak
Sljedeći članak

UOČI DANA GRADA: Svečano uručena gradska priznanja zaslužnim Krapinčanima

Vjerujem da će nam Sveti Nikola donijeti u našu gradsku čizmicu da na ljeto završi druga faza izgradnje spojne ceste od Zaboka prema Krapini i da će početi treća faza prema gospodarskoj zoni, rekao je gradonačelnik Gregurović


Grad Krapina i Župa sv. Nikole biskupa sutra, 6. prosinca, slave svoj dan. Zbog epidemiološke situacije, ove godine nije bilo moguće organizirati prigodnu svečanost povodom Dana grada kao prijašnjih godina, no u maloj dvorani POU Krapina danas su ipak svečano uručena gradska priznanja dobitnicima.

Mala plaketa Grada Krapine dodijeljena je Sari Rivetti za izvrsne uspjehe postignute na natjecanjima iz stolnog tenisa i promicanje imena Grada Krapine. Plaketu Grada Krapine primili su Marijan Lovrenčić za poseban doprinos u unapređenju vatrogastva i zaštite od požara na području Grada Krapine te zbog istaknutog rada na razvoju dobrovoljnog vatrogastva i vatrogasne djelatnosti, Dragutin Ranogajec za unapređenje gospodarstva i promicanje imena Grada Krapine i Dragutin Gradečak za doprinos kulturi i promicanje imena Grada Krapine, dok su Povelju Grada Krapine primili Zdravko Lovrenščak i Ivan Šemnički za osobiti doprinos promicanju dobrovoljnog davanja krvi i zdravstvenih programa Hrvatskog Crvenog križa, tvrtka „Presečki d.o.o.“ povodom 30. obljetnice uspješnog rada i doprinosa unapređenju gospodarstva Grada Krapine, Društvo invalida rada Krapina povodom 50. obljetnice uspješnog rada i djelovanja te za promicanje prava osoba s invaliditetom te Dječji vrtić „Gustav Krklec“ povodom 55. obljetnice uspješnog rada i djelovanja te za unapređenje odgojno-obrazovne djelatnosti u Gradu Krapini. Priznanje gradonačelnika dodijeljeno je Muzeju krapinskih neandertalaca, povodom 10. obljetnice uspješnog rada i za osobiti doprinos u međunarodnoj promidžbi Grada Krapine.

Sve prisutne na početku svečanosti pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Ivica Hršak.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović istaknuo je da je godina bila puna izazova, strepnji, nepoznanica. - Radilo se manjim intenzitetom, ali bili su nam tu podrška razna ministarstva i državne tvrtke, tako da se ipak puno projekata pripremilo i puno investicija napravilo. Osim onih kontinuiranih komunalnih akcija, spomenuo bih da je ove godine završen jedan projekt o kojem se počelo govoriti još prilikom izgradnje muzeja na Hušnjakovom, a to je izmještanje Željezničko – cestovnog prijalaza Dolac. Taj je projekt ove godine završen. Mijenja se krovište na OŠ Augusta Cesarca i uskoro bi trebalo biti gotovo, zamijenjena je stolarija na OŠ Ljudevita Gaja, završili smo s rekonstrukcijom podzemne infrastrukture na naselju Paradižum, mijenja se vodoopskrbni cjevovod prema Velikoj Vesi i započeli su radovi na rekonstrukciji podzemne infrastrukture na Šabacu, što je projekt koji bi sljedeću godinu trebao biti završen. Na taj način smo zaokružili i riješili onaj najveći dio problema što se tiče podzemne infrastrukture – kratko je rezmirao godinu gradonačelnik, dodavši da je pred Gradom puno želja.

- Proračun je pripremljen i uskoro ide na Gradsko vijeće i vjerujem da ćemo kroz proračun i pomoć raznih državnih tvrtki uspjeti ostvariti ono što nam je cilj. Vjerujem da će nam Sveti Nikola donijeti u našu gradsku čizmicu da na ljeto završi druga faza izgradnje spojne ceste od Zaboka prema Krapini i da će početi treća faza prema gospodarskoj zoni, da će početi gradnja rotora kod vatrogasnog doma, a tu je i gotova projektna dokumentacija za Šemničke Toplice i Crnu kraljicu te bi sljedeće godine mogli biti raspisani prvi natječaji iz Fonda za oporavak pa vjerujem da će se ti projekti realizirati i ugledati svjetlo dana – najavio je Gregurović, uz čestitke svima povodom Dana grada i čestitke dobitnicima priznanja.

U ime nagrađenih, zahvalio je Dragutin Ranogajec.

- Svi nagrađeni su rekli da nisu sami krivci za svoje negrade nego si ih dobili zahvaljujući svojim suradnicima, ljudima koji su se okupili zajedno da stvore nešto lijepo. Budite i dalje numorni u činjenju dobra, radi drugih, grada i zajednice te koristi koju ćete i sami imati – rekao je krapinski župnik, vlč. Davor Štuljan, čestitajući Dan grada i blagdan zaštitnika župe, sv. Nikole biskupa.

Župan Željko Kolar čestitao je na ostvarenom u protekloj godini. - Kada podvučete crtu i analizirate, rekao bih da je u Krapini napravljeno puno više od onoga što sam objektivno mislio da će se moći napraviti, s obzirom na vrijeme u kojem smo radili, zbog toga, Zorane, tebi i tvojoj ekipi čestitke na tome. Mnogi su zbog situacije i odustali od nekih projekata, neki su bili hrabriji i imali viziju te nastavili dalje i realizirali projekte – rekao je župan. Uputio je i čestitke svim dobitnicima priznanja. – Rezultat njihovog rada je ne samo za dobrobit građana i građanki Krapine, nego čitave Krapinsko – zagorske županije, i zboo toga od srca čestitam. Godina je teška, no i Županija je uspjela realizirati neke projekte, koji su bitni za grad Krapinu, a spomenut ću samo jedan, Poslovno – tehnološki inkubator s Centrom za robotiku i nove tehnologije, vrijednosti 34 milijuna kuna, za koji sam siguran da će se tek u budućnosti vidjeti koliko znači za razvoj poduzetništva na području grada Krapine, KZŽ i razvoj strukovnog obrazovanja – zaključio je župan.

Čestitke na svim županijskim i gradskim projektima uputio je i saborski zastupnik Željko Pavić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook