Prethodni članak
Sljedeći članak

71 novi slučaj u Hrvatskoj. Žarišta su momačka, vjenčanje i sprovod

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata evidentirano 71 novih slučajeva


U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata evidentirano 71 novih slučajeva. Aktivno je 754 slučaja. Umrla je jedna osoba. Umro je muškarac koji je 1941 godište, imao je od ranije značjnih problema.

- Radi se o žarištima prije svega u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Novooboljeli su vezani za vjenčanje u Hrvacama. Nova situacija je i sprovod u Imotskom. U Vukovarsko-srijemskoj županiji novooboljeli su vezani s momačkom večeri, a vjenčanje se održalo u Našicama jer je stožer u Vukovarsko-srijemskoj županiji smanjio broj ljudi koji mogu biti na vjenčanjima - rekao je Capak, piše Index.

Božinović je rekao da se svaki dan razmatraju nove mjere.

- Svaki dan to razmatramo. Mi s ovog mjesta i danas pozivamo sve organizatore takvih događaja da se pridržavaju mjera HZJZ-a, to je jedini način da imamo što manje oboljelih. Znamo da ta brojka oboljelih može imati utjecaj na druge gospodarske aktivnosti, prije svega turizam. Velika većina organizatora se drži preporuka, to pokazuje i činjenica da još uvijek vučemo ove novooboljelih kao kontakte ranije organiziranih okupljanja -  rekao je Božinović, prenosi Index.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook