Prethodni članak
Sljedeći članak

Proračun Općine Gornja Stubica nije povećan ni smanjen već je došlo do preraspodjele među stavkama

Za izmjenu i dopunu Proračuna postojala su dva razloga: potres i odustajanje od izgradnje nekih dionica cesta.


Na sinoćnjoj 19. sjednici Općinskog vijeća Općine Gornja Stubica, održanoj u vatrogasnom domu DVD-a Sveti Matej, Proračun Gornje Stubice doživio je svoju drugu izmjenu i dopunu. No, kako nam je rekao načelnik Općine Gornja Stubica, Jasmin Krizmanić, nije riječ o smanjenju ili povećanju Proračuna već o preraspodjeli unutar pojedinih stavaka. Za to su postojala dva razloga: potres i odustajanje od izgradnje nekih dionica cesta.
- Korigirali smo neke stavke koje se odnose na potres i predvidjeli stavke koje se odnose na pomoć, sanaciju štete od potresa i sve ostalo vezano uz potres – objasnio je načelnik Općine Gornja Stubica, Jasmin Krizmanić. Kad je o cestama riječ, odustalo se od gradnje nekih dionica zbog činjenice da će se graditi kolektori u sklopu projekta “Aglomeracija”. – Nije logično da izgradimo ceste prije jer će biti prekopane, pa će se graditi nakon izgradnje kolektora – objasnio je načelnik Krizmanić. Vezano uz II. izmjenu Proračuna izmjenjeni su i Planovi razvojnih programa, te II. izmjene i dopune Programa održavanja komunalne infrastrukture u 2020. godini na području općine Gornja Stubica, II. izmjene i dopune Programa građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture u općini Gornja Stubica za 2020. godinu, II. izmjene Programa javnih potreba socijalne skrbi Općine Gornja Stubica za 2020. godinu, kao i II. izmjene Programa javnih potreba u kulturi Općine Gornja Stubica za 2020. godinu.

 


Na ovoj sjednici Općinsko vijeće jednoglasno je donijelo Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnoj naknadi kojom se obveze plaćanja komunalne naknade oslobađa obveznika komunalne naknade za poslovni prostor i obveznika komunalne naknade za stambeni prostor, kojemu je zbog više sile ili prirodne nepogode (požar, poplava, potres i slično) znatnije oštećen poslovni ili stambeni prostor i to do dana saniranja štete, ali najdulje na vrijeme od dvije godine. Također, donesena je i Odluka o donošenju Plana djelovanja Općine Gornja Stubica u području prirodnih nepogoda za 2020. godinu.
Općinsko vijeće usvojilo je, većinom glasova, Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Općine i Planova razvojnih programa Općine Gornja Stubica za 2019. godinu, te Izvještaje o izvršenju Programa i to: Programa održavanja komunalne infrastrukture na području općine Gornja Stubica za 2019. godinu, Programa građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području općine Gornja Stubica za 2019. godinu, Programa socijalne skrbi Općine Gornja Stubica za 2019. godinu, Programa javnih potreba u kulturi Općine Gornja Stubica za 2019. godinu, Programa javnih potreba u sportu Općine Gornja Stubica za 2019. Godinu te Programa utroška sredstava od prodaje stanova na kojima postoji stanarsko pravo za 2019. Godinu. Donesen je i Zaključak o prihvaćanju izvješća općinskog načelnika za razdoblje od 01. 07. do 31. 12. 2019. Godine.
Sjednici Općinskog vijeća uz vijećnike bili su i načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, zamjenik načelnika Vladimir Škvorc, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Gordana Jakopović te predstavnici Vijeća mjesnog odbora Sveti Matej II na čelu s predsjednikom Damirom Fučekom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook