Prethodni članak
Sljedeći članak

Toplice Hotel – Krapinske Toplice dobitnik "Halal certifikata“

U Toplice Hotelu – Krapinske Toplice održana je svečanost povodom dodjele "Halal certifikata“....


Svojom nazočnošću svečanost su uveličali predstavnici Centra za certificiranje Halal kvalitete, Predsjednik Upravnog odbora, Nermin Merdžanović i Rukovoditelj Centra, Aldin Dugonjić,  dožupanica Krapinsko Zagorske županije Jasna Petek,  načelnik Općine Krapinske Toplice Ernest Svažić , ravnatelj bolnice Akromion iz Krapinskih Toplica g. Branimir Ćurić i drugi uzvanici.

Moramo napomenuti da smo jedan od samo 10 hotela u Hrvatskoj koji su nositelji „Halal certifikata“ i prvi takav hotel u Krapinsko- Zagorskoj županiji.

Halal turizam novi je oblik turističke ponude koja je već prisutna u svijetu i obično se ne razlikuje  mnogo od onoga što mi poznajemo kao turizam.
Halal turizam u svijetu još je u začetoj fazi razvoja te je prema dostupnim podatcima temeljenim na statistikama Svjetske turističke organizacije, halal  turizam u 2013. godini u ukupnoj turističkoj ponudi imao učešće od 13%, a njegova vrijednost iznosila je oko 90 milijardi američkih dolara.

Krass hotel je u proteklih godinu dana osjetio utjecaj halal turizma dolaskom  cijenjenih gostiju iz Libije. Uvođenje halal principa pripreme jela i smještaja uvodi se kako bi se upravo njima omogućio udobniji boravak ali u isto vrijeme kako bi naš pristup halal ponudili i ostalim strankama koje svoja putovanja kroje prema halal ponudi.

Halal turizam nije razvijen u Hrvatskoj što daje prednost ispred većine hotela.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook