Prethodni članak
Sljedeći članak

SPAS U ZADNJI ČAS: Zdenko Poštek kreće u uređenje Hotela Matija Gubec

Za početak će trebati uložiti oko 2 milijuna kuna - promijeniti instalacije, popraviti krovište, urediti sobe i bazene. Novi vlasnik siguran je u uspjeh i povratak gostiju


Loša sudbina Hotela Matija Gubec skrenuta na pravi put te da je nekadašnji direktor Zdenko Poštek nakon javnog natječaja hotel dobio u najam, što nam je i sam potvrdio. Da je i novom vlasniku u interesu hotel što prije dovesti u red i zaustaviti daljnje propadanje, potvrđuje činjenicom da su radovi na sanaciji već prošlog tjedna, odmah po potpisivanju ugovora u najmu, bili u jeku.

Novi/stari vlasnik Zdenko Poštek, kao bivši djelatnik, odnosno direktor u devedesetima, najbolje poznaje problematiku poslovanja hotela, koji je tada, u zlatno doba, zajedno s bazenima bio najpoželjnija destinacija za goste širom Hrvatske. A što je najvažnije, odlučno je startao ne bi li mu vratio stari sjaj.

Ulaganja kontrolira ugovor i stečajni upravitelj
Stanje nije bajno, vidjeli smo i sami prošetavši kompleksom. Međutim, uz volju i poveća ulaganja, Poštek najavljuje da će hotel već za kojih mjesec dana otvoriti vrata svojim gostima.

- Nije bilo struje, vode, plina, smrzle su se cijevi i popucali radijatori, u sobama prokišnjava krov, trava raste iz poluotvorenog bazena, a, ne biste vjerovali, bilo je i krađi, iščupali su kablove iz zidova – ispričao nam je Poštek dodavši kako bi trebalo uložiti puno novaca, vremena i truda da se povrate svi gosti koji su nekada ovamo zalazili, no taj će dio marketinški odraditi nakon što se hotel dovede u red.

- U ugovoru o najmu stoji da možemo uložiti samo onoliko novaca koliko je potrebno da se hotel pokrene i otvori, ne više. Potrebno je izmijeniti instalacije, pofarbati sobe i stolariju, adaptirati gdje curi voda i kompletno renovirati poluotvoreni bazen i krovište, no nisam siguran da će nam vremenski uvjeti ići na ruku jer je zima, pa ćemo krov samo pokrpati do proljeća – kaže Poštek, procjenjujući da će mu za to trebati oko 2 milijuna kuna.

Vraća se stara radna snaga
Osim brige oko radova, novi vlasnik u najmu trenutno skuplja tim ljudi koji će mu pomoći provesti ideje za oporavak topličke dugogodišnje tradicije dobrog smještaja i zabave.

- Za početak ću skupiti jedan tim od 20 ljudi; dio starih radnika koji su i prije radili ovdje, imaju iskustva i poznaju probleme hotela te dio nove radne snage. A onda sve ovisi o tržištu, no mislim da ćemo uspjeti. Ne treba sve biti vrhunski luksuz, važno je da ponude budu pristupačne gostima. Nećemo težiti vodenom parku jer više nije toliko in. Zagorju fali normalan bazen gdje se gost može kupati za 35 kuna i ručati za 20 kuna. Dat ćemo ponudu koja će privući stare goste i koju novi gosti neće moći odbiti – najavio je, no o konkretnim idejama nije želio govoriti, već nas pozvao na pričekamo otvorenje.

Konkretizirao nije niti visinu ponude s kojom je pobijedio na natječaju za hotel te unutarnji i poluotvoreni bazen, kao ni planove za budućnost, odnosno ima li u planu jednog dana hotel i kupiti. Unatoč tome što je već nekoliko godina zatvoren, hotel je zadržao svoju reputaciju, pa vjerojatno mnogi Topličanci, ali i gosti širom Zagorja koji su se voljeli dolaziti zabavljati na plesne večeri ili pak kupati na bazene, jedva čekaju otvorenje.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook