Prethodni članak
Sljedeći članak

Odlični rezultati zagorskog turizma

Prema podacima Turistčke zjednice KZŽ prošle je godine ostvareno 82 689 dolazaka turista, što je 15 posto više, i 187 791 noćenje, što je 16 posto više u odnosu na godinu prije.


Zagorski turizam u prošloj godini ostvario je dobre rezultate. Prema podacima Turistčke zjednice KZŽ prošle je godine ostvareno 82 689 dolazaka turista, što je 15 posto više, i 187 791 noćenje, što je 16 posto više u odnosu na godinu prije.

U odnosu na prijašnje godine, kada je najviše rastao dolazak stranih gostiju, u 2014. povećan je za 15 posto i dolazak te broj noćenja domaćih gostiju, dok su stranci ostvarili porast dolazaka od 16 i broj noćenja od 18 posto.

Najbrojniji strani gosti su Slovenci, zatim Nijemci, pa državljani BiH, Poljaci, Talijani i Slovaci. Povećan broj dolazaka posljedica je i pojačane promocije zagorskog turizma u Hrvatskoj i inozemstvu. Po broju gostiju i noćenja prednjače Terme Tuhelj, zatim slijede Terme Jezerčica Donja Stubica, Marija Bistrica, Krapinske Toplice i Krapina.

U prošloj godini smanjen je jedino broj hodočasnika i to za 7 posto u odnosu na godinu prije. Najposjećenije hodačasničko mjesto i dalje je Marija Bistrica.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook