Prethodni članak
Sljedeći članak

REKORDNE TURISTIČKE BROJKE: U Mariji Bistrici zadovoljni turističkom 2017. godinom

Samo Advent u Mariji Bistrici posjetilo je oko 35 tisuća gostiju


U Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici u četvrtak su prezentirani statistički podatci o turističkoj 2017. godini. Uz stručne suradnice u Turističkoj zajednici Mateju Janečić-Miketić i Mariju Klenkar, o još jednoj izvrsnoj turističkoj godini govorio je načelnik Općine Marija Bistrica, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Općine Marija Bistrica Josip Milički. On je izrazio zadovoljstvo statističkim pokazateljima, posebno sa činjenicom da je u ukupnom broju dolazaka 130.000 stranaca. ''Sa prepoznatljivim tradicionalnim, ali i novim manifestacijama potičemo ljude da u Mariju Bistricu dolaze cijele godine, a najbolji pokazatelj tome je doček u podne, kada je u Mariji Bistrici, zadnjega dana prošle godine zabilježeno najviše posjetitelja u pet dosadašnjih podnevnih dočeka'' – naglasio je Milički. U 2017. godini nadmašen je ukupan broj ostvarenih noćenja na području općine Marija Bistrica od kada se bilježi statistika u uredu Turističke zajednice od 1998. godine. Ukupno je ostvareno 24.021 noćenje što je povećanje za 14,75 % u odnosu na 2016. godinu. Također u 2016. godine zabilježena su ukupno 13.952 dolaska u destinaciju, dok je u istom razdoblju 2017. godine zabilježeno 15.934 dolazaka što je povećanje za 12,44%. U 2017. godini najveći broj dolazaka sa stranih tržišta ostvarili su turisti iz Južne Koreje (4.728), zatim turisti iz Kine (799), iz Poljske (1957) te turisti iz Njemačke (786). Najveći broj noćenja zabilježili su također turisti iz Južne Koreje (4.769), turisti iz Kine (1.439), iz Poljske (2.001) te Njemačke (1.117). Uzevši u obzir da Marija Bistrica raspolaže sa 130 hotelskih ležajeva te 59 ležaja u privatnom smještaju prošle godine ostvareni su impresivni rezultati, smatraju u TZ-i Općine Marija Bistrica i dodaju kako su ovi podatci rezultat kvalitetnog rada hotelijera, privatnih iznajmljivača, ugostiteljskih ali i turističkih djelatnika Općine Marija Bistrica.

Advent u Mariji Bistrici posjetilo oko 35 tisuća gostiju

Bistrički turistički djelatnici posebno ističu važnost manifestacije Advent u Mariji Bistrici, koja je ključna za turističku ponudu Krapinsko zagorske županije, kao i za produljenje sezone i povećanja broja dolazaka gostiju. ''Ova manifestacija je izvrstan spoj tradicije i duhovnosti života te turističke promidžbe Marije Bistrice i Krapinsko zagorske županije. Na manifestaciji su na najbolji način objedinjene vrijednosti za koje se zalaže Turistička zajednica općine Marije Bistrice, a to je stavljanje kulture i događaja u funkciju razvoja, posebice turizma i pratećih sadržaja. 2017. godine manifestaciju je posjetilo preko 35.000 posjetitelja, a tu je i Doček u podne koji je zabilježio rekordnu posjećenost od 10.000 posjetitelja. ''- rekle su Janečić-Miketić i Klenkar. Također, iznijeti su i podatci vezani za ukupan broj posjetitelja vjerskog turizma u usporedbi sa zadnje dvije godine. Tako je broj posjetitelja vjerskog turizma u 2015. iznosio 812.000 turista od čega je bilo 130.000 stranaca, dok je 2016. godine ta brojka bila 1.022.300 posjetitelja od čega 130.900 stranaca. Broj posjetitelja vjerskog turizma prošle godine iznosio je 970.740 posjetitelja od čega 129.240 stranaca.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Tijekom dana očekuje se pojačan promet na cestama ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program