Prethodni članak
Sljedeći članak

Zubić pokrenuo Mladostaše u borbu za vrh

Četvrtoligaš iz Zaboka započeo s pripremama


Pod vodstvom trenera Ivana Zubića zabočka Mladost krenula je u novu sezonu natjecanja u IV. NL-središte grupa A s velikim ambicijama. Zabočani su se ojačali dolascima Davora Iskrića iz Gaja, dok su iz krapinskog Zagorca pristigli "bivši" Zabočani Patrik Turk i Karlo Tisanić te Marko Vojaković, koji je još zimus zamalo obukao zabočki dres.

Marko Vojaković

Pripremama Mladosti priključili su se i Andrija Trčak i Marin Knezić, koji su odnedavno preselili u Zabok, a prošlu su sezonu pauzirali zbog ozljeda. Obojica su iznimno kvalitetni nogometaši i ako odrade pripreme mogli bi itekako biti od koristi Mladosti. U "staro jato" vratio se i vratar Toni Tkalec, koji je prošlu sezonu branio u Oroslavju, a zvjezdane je dane proživio u Mladosti koja mu je i matični klub.

Marko Deak i Stjepan Poljak

Uz spomenute treneru Zubiću su na dispoziciji i vratari Zoran Mihoviić i Fran Martinec, stoper Fran Švaljek, bočni igrači Marko Repovečki, Ivor Pavić, Mislav Martinec, Dino Hrastinski i Matija Vedriš, "veznjaci" Jurica Šoštar, Stjepan Poljak, Martin Kotarski, Roko Poslek, Matija Črnjević, Sven Vranješ i Borna Brezak, krilni napadači Karlo Hrastinski, i Juraj Tumpić te napadači Nikola Krajačić, Christian Borac i Lovro Kahlina. Veseli što se treninzima vratio i Marko Deak, nakon teške ozljede, no na njegov potpuni povratak očekuje se početkom listopada. Za sada uporni Marko niže krugove uz pomoć štapova za nordijsko hodanje.

- Sigurno smo jači nego prošle sezone, pogotovo u napadu gdje će Iskrić i Vojaković sigurno biti pojačanja. Volio bi da nam pristupe još po jedan igrač na poziciji stopera i zadnjeg veznog igrača, gdje smo malo deficitarni - riječi su trenera Ivana Zubića.

Seriju pripremnih utakmica Mladost započinje u subotu 24. 7. protiv Gaja, 28.7. odmjerit će snage s Tondachom, 31.7. protiv Ponikvi, 7.8. protiv Ravnica, 14.8. na rasporedu je Lučko, a 21. 8. na generalci Jedinstvo. Poprilično respektabilni protivnici, od kojih su čak četiri trećeligaša. Snaga protivnika u pripremnom periodu daje naznake da Zubić ima vrlo visoko ambicije, a upravo će se u tim utakmicama vidjeti koliko su opravdane.

-Nadam se da ćemo biti među prvih pet momčadi, iako vjerujem da se možemo upustiti u borbu za prve tri pozicije. Jači smo nego prošlu sezonu, imamo dobar izbor igrača, posebno mladih. Na nama je samo da kvalitetno radimo i rezultat sigurno neće izostati - optimističan je Zubić.

Uprava je posljednjih godina puno uložila u infrastrukturu, što je rezultiralo nešto slabijim rosterom. No ove godine trener Zubić u kadru ima dosta kvalitetnih kako mladih, tako i i iskusnih igrača. Na starijima je da dokažu svoju vrijednost i kvalitete, dok se od mlađih očekuje potpuno afirmacija. Ova je momčad idealan spoj mladosti i iskustva, a uz dobro vođenje Ivana Zubića spremna je za veliki stvari. Ako se po jutru dan poznaje navijači Mladosti mogli bi imati puno razloga za zadovoljstvo u nadolazećoj sezoni.
Treneru Zubiću u pripremnom periodu pomaže i trener mlađih pionira, Marko Belanović, dok vratare trenira Stjepan Kos.

Još članaka iz "Sport"

Facebook