Prethodni članak
Sljedeći članak

Gaj započeo s pripremama za novu sezonu u III. HNL-središte

Trećeligaš iz Mača započeo s pripremama


Gaj Mače krenuo je u nedjelju s pripremama za novu sezonu u III. HNL-središte. U odnosu na prošlu sezonu trener Vladimir Tuweg neće imati na dispoziciji Maloču koji je otišao u Tekstilac Ravnice, Iskrića koji je pojačao zabočku Mladost i Ščurica koji će igranje nogometu nastaviti u Mladosti iz Marije Bistrice. Uprava je reagirala dovođenjem stopera Nikola Biškupa iz Maksimira, Zabočana Vinka Kotarskog iz Trešnjevke, vratio se domaći dečko Kruno Sedak koji je proteklu sezonu proveo u Stubici, a treninzima su priključeni vratar iz omladinskog pogona Strahonja i igrač Bajsić. Uz spomenute na popisu Vladimira Tuwega su i: Danijel Bobinec, Jurica Sambol, Matija Benčić, Petar Krpanec, Tomas Vukadin, Tomislav Haramustek, Karlo Deak, Dino Postonjski, Petar Tomek, Mario Brlečić, Bruno Rihtar, Dino Cvrtila, Martin Šaban, Karlo Krznar, Filip Kovačić i Dno Čehulić.

-Mislim da imamo kvalitetnu momčad, ciljano smo se pojačali, ali odlazak Maloče teško ćemo nadoknaditi. Morat ćemo puno i puno raditi da afirmiramo mlade igrače i odigramo kvalitetniju sezonu u odnosu na prošlu - govori nam Vladimir Tuweg.

Na putu prema stvaranju kvalitetne igre Gaj će odigrati pet pripremnih utakmica. Serija se otvara već ovu subotu 24. 7., a prvi protivnik je zabočka Mladost. Tjedan dana kasnije, točnije 31.7. Gaj je na megdan Savi Strmec, 4.8. igrat će protiv Klanjca, a 7.8. protiv HAŠK-a. Najzanimljivija će svakako biti "generalka" koja će se odigrati u petak 13.8. protiv krapinskog Zagorca. Bez obzira što se radi o pripremnom ogledu, zagorski "el clasico" sigurno će plijeniti pažnju.

-Rosteri se još slažu, ali liga će definitivno biti jača nego prošle sezone Mi nemamo nikakav imperativ rezultatat, naš je imperativ igrati lijep i dopadljiv nogomet koji će plijeniti pažnju gledatelja - završio je Tuweg.

Trenera Gaja posebno veseli što se treninzima vratio Karlo Deak, koji je pauzirao veći dio proljetne sezone nakon ozljede u utakmici protiv Zagorca u Krapini. Tuweg se nada da će s punim intenzitetom započeti trenirati i kapetan Mario Brlečić, koji je vrlo važan kotačić za ovu momčad. Već na prvom treningu Biškup, a osobito Kotarski pokazali su da će biti pojačanja za ovu momčad. Tuwegu je posebno drago što će na dispoziciji imati tri vratara. Kvalitete Bobinca i Horvata su mu već znane, a ugodno ga je iznenadio mladi juniorski vratar Strahonja.
Prvi trening opravdano su propustili Vukadin, Krznar i Rihtar, no oni će se momčadi priključiti već tijekom ovog tjedna.

Još članaka iz "Sport"

Facebook