Prethodni članak
Sljedeći članak

Počelo postavljanje umjetne trave na novo nogometno igralište u ŠRC Podgora

S novim igralištem i sadržajima koji će se urediti, vjerujem da će se pojaviti i interes za iznajmljivanjem dijela kafića, kaže gradonačelnik


Športsko – rekreacijski centar Podgora dobiva novo nogometno igralište s umjetnom travom, a to je tek prva faza uređenja ovog centra, koji bi kroz nekoliko godina trebao dobiti sasvim novo lice, najavio je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Nova cesta

Grad je potpisao ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom koji donira umjetnu travu, a Grad je bio u obavezi napraviti pripremne radove, podlogu, drenažu, nasipe, ograde, rasvjetu igrališta. - Osim toga, izgradit će se oko 400 m nove ceste na dijelu ceste koja je bila makadamska. Radi se o cesti koja ide od naselja Podgora prema centru grada. Napravit će se dvotračna cesta s nogostupom, javnom rasvjetom i biciklističkom stazom, a i u sklopu tih radova će se rekontruirati postojeća cesta koja je išla od naselja Podgora prema centru grada, koja će kasnije, kada se izgradi nova cesta, postati pješačka zona – objasnio je Gregurović. Ova faza projekta polako se privodi kraju, Hrvatski nogometni savez počeo je s postavljanjem umjetne trave.

- Predstoji završetak obilazne ceste, uređenje postojećih cesta kroz sportski centar i završno uređenje sportskog centra. S obzirom na velik broj djece koja se u tom sportskom centru kreću i treniraju, mislim da će to biti od velikog značaja zanaš grad, jer postojeće travnato pomoćno igralište, kada su se izmjenjivale ekipe, praktički se pretvaralo u blatnu povšinu. S novim igralištem i sadržajima koji će se urediti, vjerujem da će se pojaviti i interes za iznajmljivanjem dijela kafića, tako da ćemo nakon godišnjih odmora rapisati i javni poziv za davanje u najam poslovnog prostora za otvaranje kafića – najavio je gradonačelnik.

Planovi

Podsjetimo, na postupak javne nabave za ove radove pristiglo je 6 ponuda, a odabrana je najjeftinija, tvrtke Krakom, vrijednosti oko 4,5 milijuna kuna bez PDV – a. - Spomenuo bih još na izgradnji podloge za samo igralište 500 tisuća kuna koje smo dobili od Ministarstva turizma i sporta, na radove što se tiče igrališta otpada negdje oko 2 milijuna kuna, u to su uključeno pripremni radovi, podloga, drenaža, ograda, zaštitne mreže, oprema, rasvjeta, refelektori. Preostali dio se odnosi na izgradnju 400 m ceste – rekao je Gregurović, a u planu je u idućim godinama i gradnja objekt gdje bi sportske udruge dobile svoje prostore. Želja je i da se uredi balon ili montažna hala, odnosno zatvoreni teniski teren.

Još članaka iz "Sport"

Facebook

Zbog prometnih nesreća vozi se usporeno: -na 373. km autocest A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova VUČEVICA i DUGOPOLJE u smjeru Dubrovnika; -na državnoj cesti DC56 Klis-Grlo kod Klisa; -a promet je prekinut na ŽC3034 u mjestu Lukarišće kod Dug...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program