Prethodni članak
Sljedeći članak

Zaslužena pobjeda Mladosti

2. kolo IV. NL-središte Zagreb - skupina A, MLADOST ZABOK - Sesvetski Kraljevec 2:0


Nakon poraza protiv Španskog u 1. kolu, Mladost je zasluženo slavila na svom travnjaku rezultatom 2:0 protiv Sesvetskog Kraljevca. Igra nije bila nezaboravna, ali Zabočani su tijekom cijele utakmice bili znatno boji protivnik i njihovoj se pobjedi nema što zamjeriti.

Domaći su od početka stisnuli, a prvu priliku već u 2. minuti ima vrlo dobri Krajačić, no iskusni Jurić-Bare brani njegov pokušaj glavom. U 15. minuti Krajačić je asaistent, odlično ubacuje s desne strane, ali lopta se V. Kotarskom odbija od noge u čistoj prilici za postizanje pogotka. Pokušao je u 26. aktivni Mlinarić iz slobodnjaka s 25 metara, ali bio je zamalo neprecizan. Krajačić je u zadnjoj minuti prvog dijela odlično otvorio Tumpića na lijevoj strani, ovaj ulazi sam prema golmanu, no previše je ukoso pa puca pokraj gola.

Prvi udarac gostiju vidjeli smo tek u 51. minuti, no Obadić je više dodao Mihoviliću, nego što je pucao. I onda u 56. minuti domaći su poveli. Vinko Kotarski ubacio je s lijeve strane, Jurić-Bare i dva njegova braniča krenuli su na Krajačića, što koristi Šoštar koji sam prima loptu na deset metara i bez problema ju sprema u mrežu za 1:0.

Najbolju priliku gosti imaju u 67. minuti kada Marić odlično puca iz slobodnog udarca malo ulijevio s 18 metara, no Mihovilić još bolje brani i odbija u korner. Kotarski se poptuno razigrao u nastavku i u 72. minuti je vrlo dobro ubacio s lijeve strane, no Tumpić kasni za milimetar. Još jednom za goste u 78. minuti prijeti Marić, ovaj put nakon kornera, no neprecizan je.

Tri minute kasnije na drugoj strani u dobroj je prilici V. Kotarski nakon ubačaja Črnjevića, ali Barić u zadnji trenutak odbija u korner koji izvađa Tomek, a Črnjević glavom s tri metra udaljenosti puca pokraj gola. I onda u 85. minuti među tri igrača gostiju pada Tumpić, a Kumpar pokazuje na kazneni udarac. Puca Mlinarić, Jurić-Bare okrznuo je loptu, ali ona se od vratnice odibla u mrežu za konačnih 2:0.



MLADOST ZABOK - SESVETSKI KRALJEVEC 2:0 (0:0)
ZABOK: SC Zaseka, GLEDATELJA: 150, SUCI: Kumpar, Sokolić i Filko.
STRIJELCI: 1:0 Šoštar 56', 2:0 Mlinarić 85' (11m).
MLADOST ZABOK: Mihovilić, Šoštar, Turk (71' Košćak), V. Kotarski, Krajačić (60' Črnjević), Tarle, Tumpić (86' Brezak), Škrlec (71' Tomek), Tepuš, Hrastinski (86' Ocvirek), Mlinarić. TRENER: Kristian Mitrečić
SESVETSKI KRALJEVEC: Jurić-Bare, Pajvot, Čančar, Barić, Baković (46' Obadić), Vavra (61' Jurić), Zečević, Matijević, Jelić (86' Pavlović), Patrun (51' Granić), Marić. TRENER: Nikola Pustak

Još članaka iz "Sport"

Facebook