Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec u borbi za naslov


Novo natjecanje veterana pod nazivom „ Liga Kup NS HNS-a Zagreb 2023. / 2024. „, koje je portal Zagorje.com pratio od početka ušao je u samu završnicu. Naime, u petak – 1. prosinca 2023. godine – igra se završnica Liga Kupa.

Nakon što je 12 ekipa prošla kroz baraž skupina a potom i kroz četvrtzavršnicu poznati su i polufinalisti ovog vrlo zanimljivog natjecanja veterana.

Polufinalisti natjecanja su Lokomotiva Zagreb ( prvi favorit ), potom Remetinec Zagreb, Špansko Zagreb i Zagorec Krapina. Iz navedenog vidljivo je da dominiraju ekipe iz Zagreba ali isto tako da su Krapinčani opet pokazali koliko su značajni u veteranskom nogometu Hrvatske jer su se jedini izvan glavnog grada, a bilo je ekipa iz Donje Stubice, Kutine, Karlovca, Velike Gorice, Mičevca, Zaprešića i Vrbovca, ušli u polufinale.

Gledajući polufinalne ekipe najveći favorit za osvajanje naslova je Lokomotiva iz Zagreba koja u svojim redovima, između ostalih, ima Jerku Leku, Hrvoja Štroka, Domagoja Abramovića i Daria Skoka, potom Remetinec kojeg predvodi osvajač tri kutije šibica u seniorskom i u veteranskom nogometu Donald Suvajac i Jakov Šarić. Ostala dva kluba – Zagorec i Špansko – su tzv. „plutajuće mine“ koje bi, ako bude njihov dan, mogle iznenaditi glavne favorite Liga Kupa.

Istovremeno voditi će se i velika borba za najboljeg strijelca turnira gdje trenutno vodi Jerko Leko ( Lokomotiva ) sa 7, a slijede ga Mario Malarić ( Zagorec ) sa 5, te Jakov Šarić ( Remetinec ) i Dario Skoko ( Lokomotiva ) sa 4 pogotka.

Završnica turnira igra se, 1. prosinca 2023. godine, u SD Agram Zagreb po slijedećem rasporedu:

Polufinale: 18,30 sati Remetinec – Zagorec; 19,20 sati Lokomotiva – Špansko.

Za treće mjesto: 20,10 sati poraženi klubovi polufinala.

Finale: 21,00 sati pobjednički klubovi polufinala.

Sve će završiti svečanom dodjelom pehara i statua najboljim momčadima i pojedincima koja počinje u 21,45 sati.

Još članaka iz "Sport"

Facebook