Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec prvak III. HNL Središte!

U 31. kolu III. HNL središte u Krapini gostovala Bistra


U 31. prvenstvenom kolu III. HNL Središte u Krapini je gostovala Bistra i nakon pobjede Zagorca, 2:1, klub iz Krapine osigurao je tri kola prije kraja prvenstva i matematički naslov prvaka lige!

S velikim nestrpljenjem očekivao se ovaj susret u Krapini. Sve se znalo – ako plavi iz Krapine pobjede tri kola prije kraja prvenstvene utrke i matematički su osigurali naslov prvaka ali isto tako postojala je i bojazan da neugodna Bistra ne iznenadi dečke iz Krapine. No, igrači Zagorca sa svojim stručnim stožerom (Damir Milinović, trener; Srećko Mlinarić, pomoćni trener i Tomislav Pelin, trener vratara) odlično su pripremili svoje dečke – nije bila u  pitanju kvaliteta jer su igrači iz Krapine svakako kvalitetnije od dobrih dečki iz Bistre, bez podcjenjivanja meni osobno drage ekipe, već je trebalo psihološki pripremiti ekipu i u tome je stručni stožer u potpunosti uspio.

Od prve minute Zagorec je preuzeo igru i dominirao tijekom utakmice, iako moramo naglasiti da je Bistra imala svoje prilike u 17. minuti kada je Bruči „skinuo“ čisti zicer Matoševiću dok je u 42. minuti Lovrić u izglednoj prilici pucao pored gola domaćih igrača, i već u prvim minutama bilo je prilika za postizanje pogodaka.

Na prvi pogodak moralo se čekati 21 minutu. Matija Smrekar odlično  je asistirao Hoiću kojem nije bilo teško sa desetak metara svladati nemoćnog Rihtara. Devet minuta kasnije opet se trese mreža nemoćnog golmana gostiju. David Kovačić probio je desnu stranu obrane Bistre te ubacio oštar centaršut na drugu stativu gdje je spreman čekao najboljistrijelac Zagorca, i u ovom trenutku lige, te oštrim udarcem pogađa nebranjeni dio mreže Rihtara te Zagorec odlazi na sigurnih 2:0 te se tim rezultatom odlazi i na odmor.

U drugom poluvremenu gledali smo istu sliku – laganu dominaciju Zagorca te pokušaje gostiju da iz brzih kontro dođu do smanjenja rezultata ali je sve te pokušaje obrana Zagorca lako anulirala do 83. minute.

U toj minuti igrači Bistre izašli su u brzu kontru te je u šesnaestercu domaćina netko od napadača ( na žalost nisam vidio tko, op.a. ) pucao  u izglednoj prilici prema Bručiju koji snažan udarac brani i loptu odbija prema stativi od koje se lopta odbija do A. Grozdeka koji šalje loptu u nebranjeni dio mreže nemoćnog Bručija.

U posljednjih desetak minuta bilo je još nekoliko poluprilika i prilika na strani Zagorca li ih napadači plavih iz Krapine nisu uspjeli realizirati tako da je nakon posljednjeg sučevog zvižduka na semaforu pisalo Zagorec 2. Bistra 1.

I, slavlje je moglo početi!

Do kraja prvenstva su samo tri kola (srijeda, gostovanje u Trnju kod istoimene momčadi; subota, HAŠK na domaćem terenu i u posljednjem kolu u subotu gostovanje u Maču!) a kako je klub iz Krapine osigurao naslov prvaka mogu se okrenuti prema kvalifikacijama iako poznavajući trenera Milinovića i njegove igrače vjerujem da će uložiti sve da sruše još neke rekorde koje drži ona čarobna generacija iz sezone 1997. / 1998., a o njima ću pisati na završetku prvenstva kada uobičajeno radim analizu sezone.

U 32. kolu Zagorec gostuje kod Trnja, srijeda – 18.svibja u 17 sati.

KRAPINA – Igralište ŠRC Podgora – Gledatelja: 150. Suci: Patrik Pavlišić (Duga Resa), Luka Sušanj (Ogulin), Marko Matić (Velika Gorica); Četvrti sudac: Dominik Bujan (Guci Draganički).

ZAGOREC – BISTRA 2:1 (2:0)

Strijelci: 1:0 Hoić 21'; 2:0 Smrekar 30'; 2:1 A. Grozdek 873.

ZAGOREC KR: Bruči, Kovačić (85. Mlinarić), Vučemilović-Vranjić, Radoš (74. Bračević), Hoić (68. Okechukwu), Strabić (68. Camara), Smrekar, Majcenić, Braun, Grgić, Landripet. TRENER: Damir Milinović

BISTRA: Rihtar, Kukec (74. Lučak), Matošević, Budimir, I. Grozdek, A. Grozdek, Vodopijak, Šturlan (74. Hlup), Jakopić, Lučak (58. Pavlović), Lovrić (90. Kereša).  TRENER: Tadija Bekavac


Još članaka iz "Sport"

Facebook