Prethodni članak
Sljedeći članak

[ZAGOREC-NOVIGRAD] Razočaravajuća igra Zagorca

U 33. kolu III. HNL Zapad Zagorec ugostio Novigrad


U 33. kolu III. HNL Zapad krapinski Zagorec ugostio je Novigrad, igrajući posljednju utakmicu prvenstva pred svojim navijačima, i nakon još jedne razočaravajuće igre ostvario neriješen rezultat, 2:2.

Ovaj tekst neću prikazati u uobičajenom stilu – opis utakmice, golovi, najbolji, itd. – već ću se posvetiti onome što je vidljivo kada zaviriti u statistiku događanja u prvenstvu ovog proljeća te se nadam da će svaki dobronamjernik vidjeti gdje leži problem jer zaista je razočaravajuće da s ovakvim kadrom igrača kao što je i naglasio Stjepan Gomerac, dugogodišnji trener Vinogradara iz Jaske, nakon otvaranja prvenstva u jesenskom dijelu u Mladini: „ Zagorec i mi boriti ćemo se za prvo mjesto!“

Evo, sada nakon 33 kola moramo naglasiti – dragi Štef, fulao si jer Zagorec se nakon 33 odigrana kola nalazi na dvanaestom mjestu s dobrim izgledima da nakon posljednjeg kola, gostovanje u Zagrebu kod HAŠK-a, završi prvenstvo na petnaestom mjestu!

S obzirom da je Zagorec ovog proljeća radio na uređenju svog travnjaka na svom je terenu odigrao ovog proljeća samo 4 utakmice doživjevši jedan poraz i 3 neriješena susreta – znači proljeće su na svom terenu završili bez ijedne pobjede – a svima na znanje posljednju pobjedu svog kluba na terenu u Podgori krapinskoj navijači krapinskih plavih vidjeli su 1. prosinca 2018. godine u srazu protiv HAŠK-a od 2:1 a strijelci su bili Smrekar i Majcenić.

Ono što „bode oči“ je i činjenica da Zagorec u posljednjih osam kola ima, od 24 moguća, osvojenih samo 4 boda (4 neriješena susreta na svom terenu ) te tome možemo dodati da je posljednju pobjedu Zagorec ostvario u 25. kolu, 13.travnja, protiv Opatije kada su kao domaćini igrali na terenu Dubrave Tim kabel.

Trenutno u Zagorcu, izgleda, osim Smrekara nema igrača opasnog po gol protivnika dok obrana čini sve da gostujući napadači lakoćom pogađaju mrežu nemoćnih vratara Zagorca koji u većini slučajeva imaju susret jedan na jedan s gostujućim napadačem.

Krapinska ekipa u 33 kola postigla je 53 pogotka (op.a. jedan autogol) a od toga je čak 29 postigao Matija Smrekar odnosno čak 54 posto ili 0,88 golova po utakmici. Ovog proljeća ta je brojka još izraženija jer Matija Smrekar je od 16 odigranih kola odigrao 12 utakmica a postigao je 15 golova što daje čak 1,25 golova po susretu.  Dodamo li tome činjenicu  da je Zagorec ovog proljeća postigao 29 golova onda je Matija zabio čak 52 posto golova.

Tražeći drugog najboljeg strijelca došao sam do Matije Majcenića koji je postigao 7 golova, a na trećem se mjestu nalazi Stjepan Poljak s tri postignuta gola.

Svakako u oči upada činjenica da najbolji drugi strijelci kluba su vezni igrači dok ostalih napadač nigdje nema!

A obrana istovremeno prima pregršt pogodaka - čak 57, a to je po utakmici 1,80 golova dok „napadači“ Zagorca po utakmici zabijaju 1,60 što je premalo i naravno da je gol razlika kluba negativna (minus tri) i onda je sasvim normalno da su čuvari mreže Zagorca ostali samo u sedam kola nedirnutih mreža odnosno ovog proljeća samo dva puta.

Ako usporedimo osvojene bodove u prvih šesnaest kola jeseni i proljeća uvidjeti ćemo da je jesen bila puno jača – u jesen je osvojen 21 bod (44 %) dok je proljeće donijelo samo 15 bodova (31%).

A proljeće je uvijek, sjećaju se stari navijači Zagorca, uvijek bilo jače! No, tradicije su tu da se ruše pa makar one donijele i negativne pokazatelje!

Sve ovo govori da je pred klubom dosta posla!

Trebat će razgovarati s igračima (neki su najavili i odlaske te bili na probama u drugoligašima ), trebati će posložiti i momčad za slijedeću sezonu jer slijedeća sezona će biti izuzetno teška – morati će se plasirati najmanje među prvih pet klubova lige jer nakon te sezone ide jedna ili dvije treće lige!

O samom susretu koji smo pratili u subotu protiv Novigrada mogu samo ponoviti – gosti su vodili, Zagorec stizao i na kraju stigao! No, ostaje činjenica da igra nije bila baš najbolja te su neki igrači više se trudili pokazati svoje umijeće menadžerima koji su se „zgurali“ među malobrojne navijače negoli su igrali kolektivno što je i osnovna postavka nogometne igre, a jedini koju zaslužuju prolaznu ocjenu u krapinskom sastavu su oni najiskusniji – Smrekar, Poljak, Majcenić, Marjanović i Sedak.

 (29. kolo)

KRAPINA – Igralište ŠRC Podgora – Gledatelja 70. Suci: Miran Maržić ( Rijeka ), Hrvoje Perkov ( Rijeka ), Nenad Marušić ( Matulji ).

ZAGOREC – NOVIGRAD 2:2 (1:1)

Strijelci: 0:1 Pamić (27); 1:1 Majcenić (42), 1:2 Dukađin (48), 2:2 Smrekar (81).

ZAGOREC: Babić, Sambol, Perić, Postonjski, Smrekar, Hoić (46. Marjanović), Majcenić, Turniški, Kanceljak, Poljak, Sedak. Trener: Kristijan MITREČIĆ

NOVIGRAD: Nicoletti, Pamić, Prodan, Bučić, Bijelić, Mofardin, Silva, Dukađin, Najhart, bernobić, Pejičić ( 20. Mendes ).  Trener: Ivan KUKUČKA

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook