Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec KR počeo pripreme za nastup u drugoj ligi


Pod vodstvom novog trenera Svena Raića i njegovog pomoćnika Tomislava Barišića, Zagorec Krapina počeo je pripreme za nastup u novoformiranoj II. NL. Nakon jedne od najboljih sezona u povijesti kluba u kojoj je Zagorec postao prvak III. HNL-središte i izborio kvalifikacije za I. NL, došlo je do velikih promjena u rosteru. Među prvima klub je napustio trener Damir Milinović koji je prešao u Dubravu tim kabel, a zajedno s njim u paketu je otišao i Matej Hoić. Vanja Pelko skrasio u Vukovaru novom članu I. NL, Marko Mlinarić u zabočkoj Mladosti, Radoš u Dugom Selu, Braun traži prvoligaški angažman, a Grgić je prestao igrati. No dobar dio prvotimaca je i ostao u Podgori, a tom su činjenicom u klubu vrlo zadovoljni. Tako će Majcenić, Smrekar, Landripet, Strabić, Bruči, Vinceljak, Turniški, Bračević, Vučemilović-Vranjić i oporavljenik Luka Kožić i ove sezone "stanovati" u Podgori.


Raić je u Zagorec stigao kao trener juniora Gorice, a u sklopu suradnje ova dva kluba. Zajedno s njim iz Gorice stigla su za sada i četiri mlada igrača Gorice, a očekuje se da će Gorica dati i dva seniorska nogometaša koji trenutno nisu u prvom planu za prvu momčad. - Drago mi je što sam došao u Zagorec. Svakako treba težiti dobrom rezultatu, ali meni je primarno da stvorimo dobru klapu kako na travnjaku, tako i van njega, te da istovremeno prezentiramo kvalitetan nogomet. Nadam se da ćemo u tome i uspjeti - riječi su Svena Raića, novog trenera Zagorca.


Prvom treningu odazvalo se čak 33 nogometaša. Uz navedene starosjedioce tu su bili novopridošli Filip Kovačić, Tin Zavalić, Mateo Dunić, Vincetić, Vanja Kulenović, Antonijo Vujačić, Leon Houdek, Luka Tepšić, Josip Ljubić, te juniori: Marko Brčić, Luka Topolovec, Karlo Stiperski, Luka Ružak, Matija Brebrić, Hrvoje Habijanec, Andrija Mirt, Borna Krizmanić i Lovro Cigula koji je najbolji strijelac kadetske lige.


Matija Smrekar kapetan i najbolji igrač Zagorca, od prošle polusezone ima i ulogu sportskog direktora. Otkrio nam je da Zagorec želi dovesti još tri-četiri "kapitalca" u svim linijama. Sigurno je tek da vratarski dvojac Bruči-Vinceljak neće dobiti konkurenciju. - Zadovoljan sam trenutnim rosterom. Igrači koje planiramo dovesti moraju biti istinska pojačanja. Drago mi je da je dosta naših igrača i ostalo u klubu. Naše ambicije su gornji dio ljestvice, a mislim da bismo se mogli "ugurati" među prve četiri momčadi - riječi su Matija Smrekara.


-Nakon izgubljenih kvalifikacija situacija u klubu nije baš bila blistava, ali kockice su se polako počele slagati i Zagorec ozbiljno gura prema naprijed. Liga je prilično zahtjevna, i kvalitetna, imamo putovanja po cijeloj Hrvatskoj. Spremni smo za ovaj veliki izazov. Posebno mi je drago što će priliku dobiti mladi igrači iz našeg omladinskog pogona - riječi su direktora kluba, Tomislava Pernjeka.


Iako je novoformirana II. NL nominalno treći rang, radi se o iznimno kvalitetnoj ligi jer ju sačinjavaju klubovi koji su bili među prva tri u svakoj od trećih liga.
U sklopu priprema trenirat će se i dva puta dnevno, a Zagorec će odigrati i sljedeće pripremne utakmice: 23.7. protiv Bjelovara (Krapina), 26. 7. protiv Gorice (Velika Gorica), 30.7. protiv Poleta (Sveti Martin na Muri), 4.8. protiv Gaja (Mače), 10.8. protiv U-21 Kine (Krapina) i 13.8. će u Zlataru uveličati 100 godina postojanja Oštrca u utakmici protiv domaćeg slavljenika.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook