Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec Dominik vratar je sljedećeg protivnika Dinama u Konferencijskoj ligi


Real Betis je apsolviran, a u osmini finala Konferencijske lige, Dinamo će ponovno putovati u Grčku. Ovaj put na putu će mu stajati Dominik Kotarski sa svojim PAOK-om koji je eliminirao Hajduka.

Dinamo se tako vraća u Grčku, ove sezone već je igrao protiv jednog grčkog velikana i to AEK-a u pretkolu Lige prvaka. Sjećamo se tih susreta, Modri su do posljednjih trenutaka bili u igri za prolaz i onda su nesretno poraženi u Ateni te ostali bez play-offa Lige prvaka. Inače, AEK i PAOK nalaze se na vrhu ljestvice grčkog prvenstva, AEK je trenutno vodeći s bodom prednosti, ali i to sugerira kako je riječ o momčadima slične kvalitete i u Dinamu mogu znati otprilike kakav ih protivnik očekuje. Dominik Kotarski, Dinamovo dijete, je na vratima PAOK-a i ujedno je jedan od najboljih vratara lige, piše Sportnet.hr.


Dominik je počeo trenirati za NK Tondach Bedekovčina kad mu je bilo šest godina. Tijekom ljeta 2011. godine prešao je u GNK Dinamo Zagreb.Dana 7. srpnja 2017. godine potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor i to s AFC Ajaxom. No, morao je čekati do svoje 18. godine kako bi službeno potpisao ugovor. 

Za Jong Ajax, omladinsku momčad AFC Ajaxa, debitirao je 30. svibnja 2018. godine u utakmici protiv Jong PSV koju je Jong Ajax izgubio 0:3. Kotarski je na početku sezone 2019./20. postao treći golman AFC Ajaxa. Zbog dobrog zdravlja prva dva vratara, Andréa Onane i Kostasa Lamproua, sjedi na klupi te i dalje igra utakmice za Jong Ajax.
Dana 16. lipnja 2021. objavljeno je da će Kotarski biti posuđen Gorici iduće sezone. Za Goricu je debitirao 14. rujna u utakmici Hrvatskog nogometnog kupa protiv senjskog Nehaja kojeg je Gorica dobila 3:7. 1. HNL debitirao je 16. listopada protiv Istre 1961 s kojom je Gorica igrala 1:1.

Nakon kraja sezone Gorica ga je otkupila za milijun eura. Dana 27. lipnja 2022., nekoliko dana nakon što je Gorica otkupila Kotarskog od Ajaxa, Gorica je prodala Kotarskog PAOK-u za iznos od dva milijuna eura koji s bonusima može narasti do tri milijuna eura, stoji u Wikipedia.

Ove sezone PAOK je iz Europe eliminirao momčad Hajduka, ali niti on nije prošao glatko, Hajduk je dobro izgledao i propustio je veliku priliku.

PAOK je u skupini Konferencijske lige zauzeo prvo mjesto s pet pobjeda i jednim remijem. Taj remi stigao je u Solunu protiv Aberdeena kojeg je svladao u gostima. Po dva puta je slavio protiv Eintrachta i HJK Helsinkija. Sve to govori kako će Dinamo imati težak posao. Prva utakmica na rasporedu je 7. ožujka na Maksimiru, a uzvrat tjedan dana kasnije u Solun

Još članaka iz "Sport"

Facebook