Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorcu, zasluženo, bod!

U 19. kolu SuperSport 2 NL Zagorec gostovao u Bjelovaru


U 19. kolu Druge SuperSport nogometne lige krapinski Zagorec gostovao je u Bjelovaru kod istoimene momčadi i nakon dobre igre iznenadio favorizirane domaćine odigravši 1:1 uzevši jedan bod.

Trener Vidak na teren je poslao potpuno drugačiji sastav, nekoliko izmjena, u odnosu na prva tri kola proljeća, te su tako od prve minute zaigrali Bračević, na mjestu lijevog bočnog i dobro odigrao rolu,  Krznarić i Christian. Od prve  minute susreta Zagorec je počeo agresivno i sa željom da što prije dođe do pogotka nimalo ne respektirajući bolje plasirani Bjelovar, četvrto plasirana ekipa lige, te je samim time domaćin i bio izraziti favorit u ovom susretu.

No, krenimo redom. Već u šestoj minuti nakon izvedenog auta Landripeta Christian odlično poslužuje Dunića koji puca ali za malo pored domaćeg gola.

Četiri minute kasnije prijete domaćini preko Pranjića da bi se nastavilo u istom stilu u kojem su i domaćini i gosti stvarali (polu)prilike koje su ostajale neiskorištene do 24 minute.

Tada je Dunić oduzeo loptu na polovici igrališta i krenuo ka golu Bjelovara te ja sa visine od 20 metara uputio odličan udarac prema lijevom donjem kutu golmana Iličevića koji krajnjim naporom brani i odbija loptu prema natrčalom Christianu koji loptu prima i prebacuje domaćeg vratara pogodivši suprotni kut njegove mreže. Sasvim zasluženo Zagorec dolazi u vodstvo. Dečki u plavom koriste pomutnju koja je nastala pogotkom u redovima Bjelovara te još opasnije atakiraju prema vratima Iličevića. Već četiri minute kasnije prodire Christian i puca sa 18 metara ali ga obrana blokira te se lopta vraća njemu i on ju produžava do Smrekara i kada se očekivala laka realizacija kao iz zemlje iznikao je Jurčević i izbacio loptu ispred Smrekara daleko u polje. Zaista zanimljivo i kvalitetno odigrano poluvrijeme Zagorca da bi ipak Bjelovar pri kraju poluvremena došao do izjednačenja.

Igrala se 40 minuta kada je Motika odlično prošao lijevom stranom obrane Zagorca i ubacio loptu na osam metara od Bručija gdje ju dočekuje Pranjić i puca od prve jako dobro ali Bruči bravurozno brani te se lopta odbija do sasvim samog Marića koji lako pogađa nezaštićeni dio mreže golmana Zagorca te se na poluvrijeme odlazi neriješenim rezultatom.

U drugom poluvremenu mreže su ostale netaknute. No, to ne znači da igra nije bila dobra te ako je Zagorec u prvom poluvremenu bio bolja momčad onda moram biti iskreni da je u drugom to bio Bjelovar ali samo iz jednog razloga – u 61. minuti zbog drugog žutog kartona igru je morao napustiti Harrison tako je Zagorec, računajući i sudačku nadoknadu, igrao punih 34 minute sa igraćem manje. Takova situacija na terenu „pogurala“ je domaćina da još više atakiraju prema vratima Zagorca i već u 68 minuti imaju „zicer“ preko Pranjića koji izbija sam pred Bručija ali golman Zagorca izlazi kao pobjednik.

Do kraja susreta vidjeli smo još dvije „mrtve“ prilike – po jednu na svakoj strani – najprije je u 88. minuti Cruce – Carcy primio loptu na sredini igrališta  i u slalomu, ne bi se posramila niti Janica Kostelić,  došao do šesnaesterca Bjelovara da bi poslužio potpuno samog Barišića na 15 metara od Iličevića te Barišić puca ali domaći vratar brani te prilika odlazi u nepovrat. U devedesetoj minuti nakon jednog centaršuta iskosa s desne strane na osam metara od gola Zagorca loptu glavom udara Motika i šalje loptu prema mreži Zagorca i dok su domaći navijači skočili sa svojih sjedala razveselivši se pogotku Bruči čudesno brani i loptu izbija u korner čime je samo zaokružio svoju odličnu partiju u Bjelovaru.

Na kraju je ipak na semaforu ostao rezultat iz prvog poluvremena Bjelovar 1. Zagorec 1.

Ovaj osvojeni bod dobiva na težini – dobra igra Zagorca te  znajući da je Zagorec od 61. minute igrao sa igračem manje !

Slijedeći prvenstveni susret Zagorec igra na svom terenu , subota 25. ožujka u 15,30 sati, kada dočekuje trećeplasiranu ekipu lige - Zrinski Jurjevac.

Bjelovar – Zagorec 1:1 ( 1:1 )

Gradski stadion Bjelovar. Gledatelja: 300. Sutkinje: Sabina Bolić ( Zagreb ). Pomoćne sutkinje: Sanja Rođak – Karšić ( Podravske Sesvete ), Maja Petravić ( Zagreb ).

Strijelci: 0;:1 Christian 24'; 1:1 Marić 40'.

BJELOVAR: Iličević, Hrakovski, Crnjac, Varga ( 85. Coha ), Motika, Pranjić, Šartalab, Jurčević, Kožarić ( 75. Glavina ), Crnčević, Marić ( 61. Kočiš ). Trener: Luka Bilobrk.

ZAGOREC: Bruči, Landripet, Bračević, Cruce - Carcy, Čondrić, Harrison, Jug ( 81. Ružak ), Dunić ( 49. Adžić ), Krznarić, Smrekar ( 81. Barišić ) i Christian ( 53. Kanceljak ). Trener: Perica Vidak.

Još članaka iz "Sport"

Facebook