Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočka Mladost počela pripreme za sezonu od koje se puno očekuje

Novi trener Kristian Mitrečić pokrenuo je redove zabočkog četvrtoligaša


Pod vodstvom novog trenera i uskoro doktora nogometa, Kristiana Mitrečića, nogometaši zabočke Mladosti krenuli su u pripreme za nadolazeću sezonu u IV. NL-središte skupina A, gdje su prošle sezone zauzeli peto mjesto. Zabočani ne kriju da su im ove sezone ambicije da zauzmu sam vrh ljestvice i pokušaju izboriti plasman u III. NL. To im zasigurno neće biti lako. Kao glavni suparnici apostrofirani su Brezovica, Zagreb i Prečko.  Boje Mladosti u idućoj sezoni neće više braniti ponajbolji igrač iz prošle sezone, Matija Vedriš i gotovo cijeli napadački red: Davor Iskrić, Moreno Koletić i Marko Vojaković, dok će mladi talentirani vratar Fran Martinec pokušati pokušati naći neki klub u Zagrebu, gdje će se preseliti zbog nastavka školovanja.

Naravno u Zaboku nisu sjedili skrštenih ruku, već su doveli igrače ne samo da nadomjeste ove koji su napustili klub, već i da  naprave iskorak prema naprijed. Prije svih to su Marko Mlinarić i povratnik Vinko Kotarski. Radi se o dva iznimno kvalitetna ljevonoga nogometaša, koji iza sebe imaju već i bogato trećeligaško iskustvo i sigurno će biti prava pojačanja za kluba. Tu je i nadareni Petar Tomek, koji je prošlu sezonu odlićno igrao u Stubici na poziciji zadnjeg veznog igrača, a novo ime je i vratar Matija Horvat, koji je prošlu sezonu branio u Oroslavju, dok je pretprošlu branio boje Gaja u III. HNL. Treninzima se nakon pauze zbog ozljede vratio i Dino Hrastinski, a na svojevrsnoj probi je mladi stoper iz Rudara Mihovljan, Lovro Tepuš.

-Za sada sam zaodvoljan rosterom, doveli smo četiri vrlo kvalitetna nogometaša, ali ako želimo nešto više, morat ćemo dovesti barem po jednog kvalitetnog nogometaša u svakoj liniji. Primaran nam je jedan dobar centralni napdač - ističe trener Mitrećič.

S priključenim juniorima trener Mitrečić na raspolaganju ima čak 29 igrača, no uskoro će se ta brojka smanjiti na 20 igrača i 2 vratara. U stručnom stožeru uz Mitrečića će aktivni biti i Stjepan Poljak kao prvi pomoćni trener, Kristijan Pilski trener juniora i fizoterapeut Goran Junković.

Mladost i dalje intenzivno traga za "kapitalcima", tj. kvalitetnim igračima koji će dati željeni iskorak prema naprijed. Ambicije su velike, no jasno je da će ih postojeći kadar, bez obzira na kvalitetna pojačanja, teško iznijeti.

Seriju pripremnih utakmica Mladost će započeti u utorak 26.7. kod Tondacha, 30.7. odigrat će pripremnu utakmicu u Velikom Trgovišću kod Zagorca VT, 4.8. u Bistri protivi istoimenog domaćina, 7.8. na legendarnoj zagrebačkoj Grabi protiv Trešnjevke, 10.8. u Maču protiv Gaja, 13.8. u Brdovcu, a još nije određen protivnik za "generalku" pred prvenstvo koja bi se trebala odigrati 20. kolovoza.

Još članaka iz "Sport"

Facebook