Prethodni članak
Sljedeći članak

Vukadin i Radić poentirali za zasluženu pobjedu Gaja

15. kola III. NL-centar, GAJ MAČE - Kurilovec 2:1


Zanimljivu utakmicu 15. kola odigrali su Gaj i Kurilovec. Domaći su pokazali više i na kraju su sasvim zasluženo slavili, iako su pobjednički pogodak za 2:1 postigli tek u 88. minuti.

Prvi udarac na utakmici imali su gosti, Halili koji iz dobre pozicije puca pokraj gola. Tri minute kasnije Haramustek pronalazi Cvrtilu na desnoj strani, ali njegova prizemna dijagonala također završava pokraj gola. U 17. minuti dolazi do kontakta Gajskog i Završkog u kaznenom prostoru gostiju, no Brkić pokazuje da se igra nastavi.

Aktivni Haramustek ponovno je na sceni u 26. minuti kada odlično puca iz slobodnog udarca, Lalić odbija njegovu loptu u polje, u nastavku akcije prijeti i Mazalović, ali opasnost otklanja gostujući blok. Bolja igra domaćih isplatila se u 34. minuti. Nakon kornera lopta se ponovno odbila do Haramusteka koji ubacuje u sredinu, Josipović puca glavom, a spretni Vukadin u padu sprema loptu u mrežu za 1:0. Prilikom odlaska na odmor pomoćni trener gostiju, Dinko Livada, bez potrebe je vrijeđao pomoćnog trenera Ivana Jovića, pa mu je glavni sudac Darijo Brkić opravdano dodijelio crveni karton i poslao ga u gledalište.

U nastavku prvi prijete domaći, točnije Gregurić koji u 47. minuti dobro puca s 18 metara, ali Lalić uz manje napore brani njegov udarac. Pet minuta kasnije na sceni je ponovno Vukadin koji dobro puca glavom nakon kornera Haramusteka s desne strane, ali Lalić je na mjestu. Gosti prvi puta prijete preko Šarića u 54. minuti, no njegov snažan udarac zamalo je neprecizan.

Minutu kasnije Gregurić je trebao krenuti sam prema Laliću, ali lopta mu bježi, čemu je kumovao i težak teren, natopljen vodom zbog kiše. Unatoč teškom terenu gledali smo dobar nogomet. Domaći vratar Tor istaknuo se u 56. minuti kada je dobro obranio opasan udarac Peze. Minutu kasnije na drugoj strani Gregurić je u odličnoj poziciji nakon ubačaja Gajskog, ali puca u blok. I onda iznenada gosti su izjednačili u 63. minuti. Crnov je odlično ubacio s desne strane, a jedan od najmanjih igrača na travnjaku, Ivan Pusić, sam i neometan s pet metara udaljenosti pogađa glavom za 1:1. Odlično Radić koji je svojim ulaskom unio dosta živosti u igru domaćih prvi puta prijeti u 67. minuti, ali Lalić odbija njegov udarac u polje.

U 70. minuti Mazalović odlično pronalazi Ivetića, ali ovaj puca ravno u Lalića. I napokon napori domaćih nagrađeni su u 88. minuti kada je Sedak odličnom dubinskom loptom pronašao Radića, koji koristi grešku Alilija, izlazi sam pred Lalića te pogađa desni donji kut za konačnih 2:1 i zasluženo slavlje domaćih koji su se ovom pobjedom ponovno vratili na šestu poziciju.

GAJ MAČE - KURILOVEC 2:1 (1:0).

MAČE: igralište Gaja, GLEDATELJA: 150, SUCI: Brkić, Krmar i Jović.

STRIJELCI: 1:0 Vukadin 34', 1:1 Pušić 63', 2:1 Radić 88'.

GAJ MAČE: Tor, Bobek (46' Krpanec), Cvrtila (36' Šaban), Vukadin, Postonjski, Haramustek, Josipović, Gajski (72' Sedak), Ivetić, Mazalović, Gregurić (60' Radić). TRENER: Marijan Glavica

KURILOVEC: Lalić, Šarić, Alili, Crnov, Pezo (71' Saiti), Kušec, Stojaković (70' Bakula), Završki, Čurek (73' Radoš), Pušić. TRENER: Senad Harambašić

Još članaka iz "Sport"

Facebook