Prethodni članak
Sljedeći članak

Veterani Posušja osvojili turnir u povodu 90. rođendana NK Mladost Marija Bistrica


U sklopu proslave 90. obljetnice NK Mladost Marija Bistrica na rasporedu je bio i turnir veterana, na kojem su uz slavljenike nastupili veterani iz Posušja i Novog Marofa. Naime Veterani Mladosti MB gaje prijateljske odnose sa mnogim klubovima i izvan Zagorja pa je inicijalno bilo planiramo da na turnir dođu i veterani iz Vukovara i iz njemačkog Ludwigsburga.

No, terminski je bilo nemoguće uskladiti ostale obveze pa su nastupile tri spomenute ekipe. No, veterani Ludwigsburga imali su svog predstavnika u sucu. Naime, glavi sudac bio je Zvonko Mahmet, Bistričanec koji živi u Ludwigsburgu, a koji se i u Njemačkoj bavi suđenjem. Pomagali su mu pomoćnici Danijel Benko iz Moravča i Zdenko Cavor iz Podgrađa. Mladostaši su se pokazali kao pravi gostoljubivi domaćini, za domaće navijače i malo previše gostoljubivi, pa su obje utakmice izgubili, prvo od Novog Marofa 0:1, a potom i od Posušja 0:2. Tako su si priskrbili treće mjesto, pa su u miru mogli pogledati zadnju utakmicu, između Posušja i Novog Marofa, koja je odlučila o pobjedniku. Slavili su veterani Posušja sa 2:1 i tako osvojili ovaj slavljenički turnir u povodu 90. rođendana NK Mladost MB.

Za Mladost MB je nastupio i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, dok je župnik i rektor Svetišta MBB preč. Domagoj Matošević, također član veterana, ozlijeđen. Ovime je dodatno produbljena suradnja Mladosti sa oba kluba, koja će se sigurno nastaviti i dalje. 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook