Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorska repka uveličala veliku obljetnicu NK Mladost Marija Bistrica

Revijalna utakmica uz 90. rođendan Mladosti Marija Bistrica: Mladost – Reprezentacija NSKZŽ 0:3


Za kraj trodnevne proslave 90. rođendan NK Mladost MB odigrana je i revijalna utakmica Mladosti protiv Selekcije Hrvatskog zagorja. A izbornik Drago Bartolić, koji je sa Tondachom imao zaista sjajno proljeće odabrao je zaista vrlo respektabilnu i jaku selekciju. Domaćini su se za ovu priliku pojačali sa Petrom Boronjekom, bivšim igračem koji je sada u Tondachu, no nisu mogli računati na nekoliko standardnih igrača.

Dominacija zagorske repke, Majcenić za vodstvo

Prvi su zaprijetili gosti u 4. minuti. Karlo Frtalj je izbjegao zaleđe i ostao sam na 15 metara, pokušao je iz prve lob udarcem ali pucao je pored gola. I u 7. minuti pokušao je Frtalj nakon ubacivanja s desne strane, ali opet puca pored gola. U 11. minuti opasan napad reprezentacije prekida Dario Frajtak ali se lopta odbija na nogu Marka Strabića, koji puca sa 25 metara, ali Dominik Babić brani. U 12. minuti Marko Muhek griješi o daje loptu Goranu Dlesku, no Babić izlazi s gola i spašava. U 13. minuti s desne strane se probio Dino Postojnski ali uz blok Gabrijela Radikovića, Babić brani. U 19. minuti Matija Drempetić puca sa 25 metara iz igre, malo preko gola.

U 20. minuti Matija Majcenić puca sa 20 metara, nakon što se oslobodio pratnje i pogađa stativu, a u 21. minuti Drempetić izlazi sam na Babića, prolazi i njega i šalje prema golu, ali Ivan Hanžek sjajno reagira i šalje u korner. U 33. minuti Dlesk se probio po lijevoj strani, već je prošao i Babića ali pogađa stativu. Prva prilika za Mladost stigla je u 36. minuti iz ničega ali odmah vrlo izgledna. Zoran Mihovilić na golu reprezentacije malo se zaigrao i praktički dao loptu Matiju Čukmanu koji se ipak ne snalazi najbolje i puca pored gola. No, u 38. minuti obrana Mladosti je pokleknula. Matija Majcenić je dobio jednu loptu na 15 metara, ostavljeno mu je previše prostora, što igrač Zagorca iz Krapine koristi i pogađa za 0:1. U 40. minuti Valentin Mesar pokušava na drugoj strani, ali njegov udarac sa 25 metara odlazi pored gola. U 43. minuti Postojnski sjajno podvaljuje loptu za Drempetića koji puca iskosa ali Babić sjajno nogom brani. Bila je to zadnja prilika u prvom dijelu koje završava 0:1.

U nastavku gosti do 0:3

U nastavku prvu šansu stvorili su slavljenici. Mario Šebek je najprije sjajno zaustavio jednu tešku loptu na desnoj strani na samoj aut crtu, odigrao za Boronjeka, ovaj za Mesara, koji opet daje u for Šebeku. On čuva loptu jedno vrijeme na desnoj strani pa dobro ubacuje, a Radiković puca dobro iz gužve, no Damir Družinec brani. U 52. minuti Dlesk pokušava na drugoj strani udarcem sa 25 metara malo s lijeve strane, ali puca tik pored gola. U 60. minuti Postojnski puca sa 15 metara s desne strane iskosa, ali Babić lagano hvata. U 66. minuti Mesar je pucao nakon kratkog dodavanja a Družinec lijepo obranio, a u 67. minuti na drugoj strani Dlesk bježi po lijevoj strani i prebacuje Miličkoga za 0:2. U 68. minuti M. Čukman se probija po desnoj strani i ubacuje, ali Boronjek malo kasni. U 73. minuti Dlesk se probio po lijevoj strani, nitko ga nije uspio zaustaviti, daje u sredinu gdje je sam Postojnski koji mirno šalje loptu u mrežu za 0:3.

U 82. minuti Drempetić se našao nakon greške domaće obrane u izglednoj prilici ali sa 7-8 metara puca pored gola. U 83. minuti Dlesk daje za Juricu Šoštara, koji puca, ali Milički lijepo brani zadnju prigodu na utakmici koja završava 0:3. Bila je to u pravom smislu riječi revijalna utakmica gotovo bez prekršaja, u kojoj se naravno vidjela razlika u kvaliteti, a rezultat je ionako bio u drugom planu. Utakmici su između ostalih nazočili i predsjednik NS KZŽ Stjepan Merkaš i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, a događaj je uveličala i Limena glazba KUD-a ''Lovro Ježek''. Ovom utakmicom završila je trodnevna proslava 90. rođendana NK Mladost Marija Bistrica.

Revijalna utakmica, Marija Bistrica, 19. lipnja

MLADOST MB: SUCI: Kožar, Sokolić, Petriško

STRIJELCI: 0:1 Majcenić 38', 0:2 Dlesk 67', 0:3 Postonjski 83'

MLADOST MB: Babić, Hanžek, Mat. Pisk, Frajtak, Mar. Pisk, J. Čukman, Radiković, Muhek, Boronjek, Mesar, M. Čukman; još su igrali: Milički, Jajtić, A. Pisk, Meštrović, Šebek: trener: Siniša Matok

REPREZENTACIJA NS KZŽ: Mihovilić, Mat. Bobek, Strabić, Majcenić, Mlinarić, Dlesk, Turk, Drempetić, Landripet, Postonjski, Frtalj; još su igrali: Družinec, Smrekar, Frančina, Šoštar, J. Videk, Benčić; trener: Drago Bartolić, pomoćnici: Tomica Vincelj i Tomislav Pelin

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook