Prethodni članak
Sljedeći članak

[VELIK USPJEH] Mihaela Oborovečki druga na Svjetskom kupu u samostrelu

Na finalnom natjecanju nastupilo je po 16 najboljih svjetskih samostreličara prema rang listi svjetske samostrelske federacije u muškoj i ženskoj kategoriji


U Općini Dubrava nedaleko Vrbovca u sporskoj dvorani Osnovne škole Dubrava proteklog vikenda održano je finale Svjetskog kupa u samostrelu. Organizatori su bili Općina Dubrava i Streljačko društvo Dubrava 1094. Na finalnom natjecanju nastupilo je po 16 najboljih svjetskih samostreličara prema rang listi svjetske samostrelske federacije u muškoj i ženskoj kategoriji. U ovom elitnom natjecanju Zagorje je bilo zastupljeno s pet natjecatelja i natjecateljice. To su brat i sestra Martin i Mihaela Oborovečki i Karla Bartolović iz Velikog Trgovišća, Josip Novosel iz Krušljevog Sela i rođena Zabočanka koja nastupa za PGSD Zagreb Sanja Komar.

Nakon kvalifikacija koje su se sastojale od pet serija po šest strelica startni broj 1 kod žena osvojila je domaća natjecateljica Valentina Pereglin. Mihaela Oborovečki je kvalifikacije završila kao treća, Sanja Komar deveta, a Karla Bartolović deseta. Sanja i Karla su u završnici zapele u četvrtfinalu. U osmini finala Sanja Komar je savladala Mađaricu Torokne Zsoter, a u četvrtini finala je poražena od kasnije osvajačice Svjetskog kupa Valentine Pereglin. Karla Bartolović je u osmini finala bila bolja od Čehinje Nedelnikove, da bi u četvrtfinalu vrlo tijesno bila poražena od Ruskinje Klimove. Mihaela Oborovečki je u osmini finala savladala Čehinju Kubetsovu, u četvrfinalu Ivu Popović Gecan, a u polufinalu Ruskinju Klimovu. U finalu se susrela s najboljom iz kvalifikacija Valentinom Pereglin koja je u finalu s devet strelica pogodila osam desetki i jednu devetku i osvojila Svjetski kup za žene.

Kod muških nakon kvalifikacija Martin Oborovečki je zauzeo osmo,  a Josip Novosel jedanaesto mjesto. Martin je u osmini finala savladao Marijana Kajfeša, a u četvrfinalu je naletio na kasnijeg osvajača Svjetskog kupa Domagoja Pereglina i izgubio u jednom od najneizvjesnijih mečeva u cijelom danu završnice. Nakon otpucanih pet serija po tri strelice rezultat je bio 5:5. Čak je Martin ukupno imao pogođenih strelicu više od Domagoja, ali sustav natjecanja je takav da je dalje prošao Domagoj. Josip Novosel je u osmini finala savladao Čeha Nedelnika, a u četvrtfinalu Rusa Sergeeva. U polufinalu bolji od njega bio je Rus Popov. U duelu za treće mjesto Josip je savladao Olivera Mofardina s 6:0.
Ovi rezultati još su jedan pokazatelj kako je streljački sport u Zagorju po rezultatima jedan od najtrofejnijih i vidljiv je dobar rad, posebice s mlađim kategorijama.

Još članaka iz "Sport"

Facebook