Prethodni članak
Sljedeći članak

Večeras svečano otvorenje najvećeg sportskog spektakla u Hrvatskoj

Počinje WRC Croatia Rally 2021.


Večeras se ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu službeno otvara Croatia Rally, treća etapa Svjetskog prvenstva u reliju (WRC) i najveći sportski spektakl u Hrvatskoj. Od danas pa do nedjelje, 25. travnja lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije jurit će najveći i najbolji reli vozači današnjice, a kadrovi iz Hrvatske prenosit će se u 150 zemalja diljem svijeta. 65 posada u Hrvatskoj će skupljati bodove za Svjetsko prvenstvo u reliju (WRC), a među njima je i 6 predstavnika iz Hrvatske - Viliam Prodan, Martin Ravenščak, Krešimir Ravenščak, Ivica Siladić, Mate Butorac i Željko Magličić.

Svečano otvorenje s live prijenosom na HRT-u

U 18 sati ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice kreće program Svečanog otvorenja Croatia Rallyja koje će se prenositi u brojnim zemljama, a u Hrvatskoj ga gledatelji mogu pratiti na drugom programu HTV-a s početkom u 18:50. Svečanost otvorenja održat će se pod strogim epidemiološkim mjerama. Organizatori i voditelji predstavit će sve posade koje će se u Hrvatskoj boriti za titulu najbrže, a najavljen je i dolazak niza državnih dužnosnika među kojima su izaslanik Predsjednika RH, Željko Jovanović, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba, Jelena Pavičić Vukićević; ministar prostornog uređenja, graditeljstva i imovine, Darko Horvat, ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac, direktor Hrvatske turističke zajednice, Kristjan Staničić i predsjednik Sabora, Gordan Jandroković.

Povodom otvorenja, u Zagrebu će danas privremeno biti zatvorena Ulica Hrvatske bratske zajednice, smjer jug, između Ulice grada Vukovara i Slavonske avenije i to od 12 sati do ponoći. Riječ je o jedinoj prometnici u centru Zagreba koja će biti zatvorena tijekom ovog svjetskog prvenstva. Organizatori mole građane za razumijevanje i strpljenje te da danas koriste alternativne prometne pravce.

„Ovo je najveća utrka i sportsko natjecanje u Hrvatskoj povijesti. Pred nama je uzbudljiva utrka te vjerujem da će uživati i vozači i gledatelji. Zbog epidemiološke situacije, ove godine nažalost nismo mogli imati ulaznice, no pozivam sve da nas prate u live prijenosima, a mi smo sigurni da ćemo opravdati povjerenje FIA-e i WRC Promotora te pokazati kako smo dobri domaćini u svakom smislu“, ističe Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja.

Reli jurilice na Trgu bana Jelačića

Svi zainteresirani građani koji žele vidjeti kako izbliza izgledaju najbrži trkaći automobili moći će to učiniti u petak, 23. travnja od 21 sat do subote, 24. travnja u 7 sati. Automobili svih posada koje se natječu u Hrvatskoj jednu će noć biti parkirani na Trgu bana Jelačića, što je samo jedan od prekrasnih kadrova koji će obići svijet i koje će vidjeti više od 800 milijuna ljubitelja WRC-a.

WRC iz Hrvatske će se prenositi live u više od 150 zemalja širom svijeta, radi čega je u Hrvatsku stiglo više od 200 novinara, fotografa i snimatelja. Live prijenos kao i snimke najatraktivnijih brzinskih ispita u Hrvatskoj će biti dostupni na domaćim TV kanalima: programu Hrvatske radiotelevizije i Arena Sporta, kao i preko WRC+ servisa.

Live prijenos svih etapa moguće je gledati na: https://www.wrc.com/en/news/2021/wrcplus/live-stream-schedule-croatia-rally/. Sve informacije i novosti možete pratiti na službenoj web stranici rally-croatia.com te na službenim kanalima na društvenim mrežama na Facebooku - Croatia Rally, Instagramu - Croatia Rally, Twitteru - Croatia Rally i YouTube kanalu - Croatia Rally.

Još članaka iz "Sport"

Facebook