Prethodni članak
Sljedeći članak

VAŠE VIJESTI: Bedexi se nes(p)retno okliznuli!

RK Bedekovčina doživio je ovu nedjelju prvi prvenstveni poraz u novoj sezoni. Bolji od Bedexa bili su igrači Maksimir Pa


RK Bedekovčina doživio je ovu nedjelju prvi prvenstveni poraz u novoj sezoni. Bolji od Bedexa bili su igrači Maksimir Pastele koji su utakmicu dobili rezultatom 34:31. Ovom utakmicom došlo je do smjene na vodećoj poziciji pa je sada vodeća momčad RK Maksimir Pastela 2 dok Bedekovčina drži 2.mjesto sa bodom manje koliko ima i RK Silent.

Utakmica je počela poprilično izjednačeno. Šanse su se stvarale i promašivale na obje strane. Rezultat je bio po gol razlike i nakon što je Bedekovčina po prvi puta (i jedini) povela, ušli su u seriju netočnih dodavanja i nepreciznih udaraca što je na drugoj strani Maksimir Pastela iskoristila.Valja istaknuti da je Bedekovčina tokom utakmice promašila 8 situacija 1 na 1 što se kasnije pokazalo kobnim za „Bedexe“. Također vratari Maksimir Pastele pokazali su se mnogo koncentriranijima dok su vratari Bedexa prvo poluvrijeme sakupili tek 4 obrane.

Početkom drugog poluvremena Bedekovčina ulazi mnogo motiviranije i angažiranije. Igrala se 6-0 obrana koju su odlično igrali Skočaj, Pripeljaš i Kardaš dok je sa klupe povremeno ulazio mladi Marković koji je u zadnje dvije utakmice solidno obavljao obrambene zadatke. U napadu se istaknuo igrač Maksimir Pastele Tin Lesičar koji je tresao mrežu 11 puta.

Kod Bedekovčine najviše pogodaka je postigao standardno odličan Matija Kardaš (7) te Davor Srebak koji je mrežu tresao 6 puta. U drugom poluvremenu je vratar Bedekovčine Jura Koprek počeo braniti mnogo bolje pa je do kraja utakmice sakupio 15 obrana. U prijelomnom trenutku utakmice, kada je Bedekovčina puhala za vrat Maksimir Pasteli, dolazi do niza sudačkih pogrešaka koje su, po mišljenju mnogih, prelomile utakmicu.

Iz povjerljivih izvora doznajemo kako je nadzornik utakmice Saša Martinić, koji je ujedno i voditelj natjecanja međužupanijske lige, poslije utakmice u službenim prostorijama RK Bedekovčine imao dulji razgovor sa sucima iza zatvorenih vrata. Koja je bila tema razgovora i žestina, nismo doznali no pretpostavlja se da je zbog lošeg suđenja i neiskustva sudaca. No suci nisu bili jedini faktor koji je za Bedekovčinu bio koban i netreba se tražiti uzrok u suđenju. Bedekovčina je utakmicu odigrala daleko ispod svoje razine i zasigurno je mišljenje mnogih da momčad Bedekovčina ima puno više kvalitete od pokazanog.

Do kraja utakmice, Maksimir Pastela odlazi na nedostižnih 3 gola razlike i utakmica tako i završava. Bedekovčina može žaliti za izgubljenim bodovima i neiskorištenoj prilici a priliku za nove bodove „Bedexi“ hvataju u sljedećem kolu kada odlaze u goste 3.plasiranoj momčadi RK Silent koja sa Bedekovčinom djeli podjednaki broj bodova. Sljedeći vikend je stanka zbog blagdana Svih svetih pa se natjecanje nastavlja 6./7.11.2010.

Spomenimo i poraz na domaćem terenu RK Zlatar Bistrica koja je također olako ispustila bodove 8 minuta prije kraja utakmice nakon što su cijelu utakmicu protiv RK Silent bili ravnopravni pa i bolji protivnik. Silent je momčad sa puno iskustva koja je neiskustvo Zlatar Bistrice iskoristila na najbolji moguči način. Rezultat je na kraju bio 29:31 za RK Silent. Sljedeće kolo Zlatar Bistrica odlazi u goste RK Zagreb CO.

VAŠE VIJESTI možete nam slati na mail: [email protected]

Još članaka iz "Sport"

Facebook