Prethodni članak
Sljedeći članak

Utakmica istine: Krapinski Zagorec gostuje kod drugoplasiranog Maksimira


U 15. kolu 3. NL Centar krapinski Zagorec gostuje kod drugoplasiranog Maksimira. Biti će ovo utakmica istine za klub iz Krapine. Naime, iza njih, Zagorec Krapina, je pet uzastopnih poraza ( Mladost (P) 1:2; Ponikve 2:3; Kurilovec 2:1; Lučko 2:3 i Vrapče 1:2 uz napomenu da je čak tri poraza doživljeno na domaćem terenu, op.a. ) i upis šestog poraza upalio bi crveni alarm, ako on već nije upaljen.

Naime, nakon ovog susreta Zagorcu u slijedećih par dana slijede još dvije utakmice na gostovanjima – u srijedu, 22. studenog u 13,45 sati igraju zagorski derbi u Maču protiv osmo plasiranog Gaja da bi već u subotu, 25. studenog u 13,45 sati igrali u Odranskom Obrežu protiv četvrto plasiranog Dinama da bi prvenstvo zaključio 2. prosinca u 13,30 sati na svom terenu protiv prvoplasirane Segeste.

Zaista težak raspored jer u vremenskom periodu od 14 dana ( od 18. studenog do 2. prosinca ) Zagorec igra četiri veoma jake utakmice i to protiv drugoplasirane, četvrtoplasirane, osmoplasirane i prvoplasirane ekipe lige uz jednu činjenicu da čak tri puta gostuje. Upravo zbog prethodno nabrojanog možemo naglasiti – ovo je utakmica istine Zagorca koja će nam kazati da li je onaj početak prvenstva ( četiri pobjeda uzastopce ) bio sam plod slučajnosti ili naznaka kvalitete nogometaša Zagorca; da li je poraz u petom kolu od posljednjoplasirane Save Strmec ustvari ukazao na pravo mjesto Zagorca u ligi; da li su oni „nesretni“ porazi od Ponikvi i Lučkog splet raznih nepredvidivih okolnosti ili …. ; da li je onaj poraz u Petrinji u režiji suca bio, ipak, „bez režije“ i mogao bih tako još, ali mislim …. Iskreno – ja vjerujem da od svih tih upitnika koji lete nad glavama igrača Zagorca upitnik – da li je prvih četiri kola bila naznaka kvalitete po meni postaje uskličnik!

Okrenimo se utakmici na Oboju protiv Maksimiru. Susret na zagrebačkom Oboju oduvijek je bio izuzetno težak za krapinski klub. Naime, u povijesti rijetko nailazimo na pozitivne rezultate za Krapince da bi prije sezonu – dvije Zagorec otišao u Zagreb sa istim ovakvim pitanjem – da li možemo više od poraza ? Tada je upisana pobjeda pa zašto nebi i ove sezone bilo tako!

Upitali smo Matiju Bručija, vratara Zagorca i najbolje ocijenjenog igrača dosadašnjeg tijeka prvenstva, po ocjenama izvjestitelja Sportskih Novosti, krapinskog kluba što očekuje od susreta protiv Maksimira ?
„Maksimir je mlada momčad ali vrlo talentirana koja sigurno pripada gornjem dijelu tabele te igra jako lijep i napadački nogomet pogotovo na svom stadionu, na umjetnoj travi. Na žalost iza nas je jedan crni niz koji ćemo pokušati prekinuti i vratiti se na pravi put kojem sigurno i pripadamo. Ni raspored nas baš ne mazi jer u zadnja četiri kola čak tri puta gostujemo kod odličnih ekipa ali vjerujem da smo spremni „ potući se „ i ostaviti zadnji atom snage da osvjetlamo obraz i napokon razveselimo svoje navijače a i sebi da na taj način vratimo mir. Nismo u takvoj situaciji da možemo i zaslužujemo tražiti izgovore već moramo skupiti glave i pokazati da smo ekipa te da nismo zaboravili igrati nogomet kao što smo to radili na početku prvenstva. Uvijek je teško vaditi se na odličnim ekipama kao što je Maksimir ali vjerujem da nam to dodaje jedan dodatan motiv i vjetar u leđa da se u Podgoru vratimo sa pozitivnim rezultatom i pripremimo za zagorski derbi koji nam slijedi“ - rekao nam je Matija Bruči, vratar Zagorca.

Ovaj susret, Maksimir – Zagorec, je jedini koji se od svih susreta lige igra u subotu, 18. studenog 2023. godine u 13,00 sati. Ostali susreti igraju se u nedjelju, 19. studenog 2023. godine zbog nastupa naše reprezentacije u utakmici kvalifikacija za EURO 2024. u Latviji. Ostala dva naša treće ligaša igraju – Gaj u 11.00 sati protiv Zeline te Tondach, po prvi puta u ovom prvenstvu, u 14 sati na svom terenu u Bedekovčini dočekuje HAŠK 1903.
Eventualni sastav Zagorca – Stiperski nije u kadru zbog ozljede -, neka pokušam i ja jednom pogoditi iako je do sada bilo uvijek neuspješno, protiv Maksimira: Bruči – Landripet, Kunštić, Paradžik ( Frinčić ), Topolovec – Štimac, Jazbec – Bračević, Krznar, Christian – Bajan ( Brebrić ).

Još članaka iz "Sport"

Facebook