Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabok sutra igra vrlo važnu utakmicu


Pred košarkašima Zaboka je važna utakmica 9. kola FAVBET Premijer lige košarkaša Hrvatske. Sutra u subotu 18.11.2023. u 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani gostovat će zagrebački Bosco, posljednje plasirana momčad lige.

No plasman Bosca ne smije nimalo zavarati. Zabok je na dvije, a Bosco na jednoj pobjedi u osam odigranih kola. Zagrepčani su šestom kolu igrali sa Zadrom na jednu loptu i izgubili rezultatom 78:81, potom su narednom kolu došle do svoje prve pobjede protiv Alkara i to u gostima (83:95), da bi u osmom kolu kod kuće pretprjeli minimalan poraz od Škrljeva (88:91).

Sve te činjenice govore da Bosco iz kola u kolo podiže razinu svoje igre i da Zabočani moraju ozbiljno shvatiti ovu "obavezu". Momča Bosca predvodi iskusni Ante Krapić i Toni Jelenković, a najugodnije iznenađenje sezone je mladi Borna Katanović. Svakako treba spomenuti i Nikolu Ivankovića. Trener Bosca, Ante Samac, ne rotira puno, obično se oslanja na sedam igrača. Tu bi Zabok trebao biti u prednosti, jer ipak ima nešto širi izbor igrača.


Za Zabok je ovo najvažnija utakmica prvog dijela prvenstva. Zabočani će učiniti sve da ostvare svoju treću premijerligašku pobjedu koja bi ih ostavila među prvih osam momčadi na ljestvici. Zanimljivo je da je momčad Bosca u prethodne dvije sezone trenirao Ivan Tomas, danas trener Zaboka. Tomas je iz Bosca napravio respektabilnu momčad koja je prošle sezone uhvatila play off. Nadamo se da će isto takav učinak imati i na kraju sezone u Zaboku.

Još članaka iz "Sport"

Facebook