Prethodni članak
Sljedeći članak

U glavnom dijelu Zagreb Opena nastupaju Serdarušić, Ajduković, Prižmić i Poljičak


Na terenima Tenis centra Maksimir, jučer je odigrano prvo kolo kvalifikacija teniskog turnira ATP Challenger Zagreb Open. Od četiri domaća tenisača koja su svoje mjesto na glavnom dijelu trebala izboriti kvalifikacija – nažalost, sva četiri nisu se uspjeli plasirali u drugo kolo.

Velika je borba bila između Domagoja Bilješkai kineskog tenisača Juncheng Shanga. Kinez je jedan od najboljih juniora svijeta i samo unazad dvije godine je osvojio 5 turnira, ali Bilješko je dobro uzvraćao na sve teške lopte s kineske strane, i na kraju odnio drugi set. U konačnici je pobjedu odnio Shang (6:2, 6:7, 6:3), a Bilješko je, unatoč rezultatu, zadovoljan igrom.

„Ovo je bio pravi tvrdi meč od tri sata. Nažalost, loše sam krenuo pa mi je trebalo da se vratim u igru, ali već drugi i treći set sam dao sve od sebe i sveukupno odigrao kvalitetan meč“, istaknuo je Domagoj Bilješko.

Mađar Fabian Marozsan je bio bolji od domaćeg Patrika Jurine (6:1, 6:3), a Andey Chepelev je savladao Franu Ninčevića (6:1, 6:0).

Španjolac Carlos Gimeno Valero u drugo kolo kvalifikacija plasirao se pobjedom nad Božom Barunom (6:3, 7:6) u meču u kojem je Barun pokazao čvrstu igru i jako malo je nedostajalo da igra ode i u treći set.

„Dobro smo se nosili, žao mi je što nisam iskoristio par ključnih prilika. U prvom setu sam imao par break prilika i žao mi je da ih nisam iskoristio. U drugom setu smo jedan drugome uzeli servis, a onda sam imao i dvije set lopte koje nisam iskoristio“, rekao je Bruno Barunte se zahvalio organizatoru na pozivnici.

Borna Gojo zbog ozljede je odustao od nastupa na turniru, tako da će u glavnom dijelu zaigrati četiri Hrvata: Mladi Splićanin Duje Ajduković, Nino Serdarušić, naš reprezentativac koji je Hrvatsku odveo u finale Davis Cupa, Dino Prižmić, 12. junior svijeta, teMili Poljičak,koji je bio 2. juniorski igrač na svijetu

Mlade hrvatske tenisače koji već sada bilježe značajne međunarodne uspjehe možete podržati na tribinama Tenis centar Maksimir, a ulaz na sve mečeve je besplatan.

ATP Challenger Zagreb Open dio je serije Croatian Tennis Pro Tournaments. Ova serija dio je inicijative Hrvatskog teniskog saveza kojom se nastoji omogućiti našim mladim tenisačima skupljanje bodova i iskustva na domaćim terenima, a sve to uoči početka Roland Garrosa.

Partneri turnira su Hrvatski teniski savez, Ministarstvo turizma i sporta te Grad Zagreb.

Još članaka iz "Sport"

Facebook