Prethodni članak
Sljedeći članak

Uzbudljiv remi u Maču

30. kolo III. HNL-središte, GAJ MAČE - Trnje 2:2

  • Mario Brlečić

    Mario Brlečić


Uzbudljiva utakmica između Gaja i Trnja završila je remijem, kojeg su gosti izborili u posljednjim trenutcima regularnog dijela, kada je Štimac pogodio za konačnih 2:2. Šteta, domaćin je bio na pragu pobjede, no dekoncentracija u samoj završnici koštala ga je tri boda.
Gaj je odlično otvorio. Već u 9. minuti Mihael Benčić daje odličnu loptu za Brlečića koji prekrasnim udarcem pogađa mrežu za 1:0. Taj je pogodak malo uspavao domaće i gosti su polako preuzeli inicijativu. Prvi puta opasno prijete u 21. minuti kada Fernandes pogađa vratnicu. Četiri minute kasnije Šaban iz slobodnog udarca puca malo pokraj gola. Stvari su se vratile na početak u 30. minuti. Nakon kornera s desne strane na drugoj stativi sam se našao Vidović i glavom pogodio za 1:1. Taj je pogodak malo probudio domaće. Do kraja prvog dijela tri je dobre situacije imao Šaban, dvije iz slobodnog udarca, a jednom je i sam izašao pred Savatovića, ali ga je pogodio u glavu. Imali su i gosti dobru priliku preko opasnog Fernandesa, ali obranom se iskazao mladi Strahonja.
U nastavku domaći prvi puta prijete preko Mihaela Benčića, koji je zamalo neprecizan. U 75. minuti domaći navijači umalo su zanijemili kada je Fernandes po drugi puta na utakmici uzdrmao vratnicu. I onda u 85. minuti nakon kornera lopta se dugo odbijala i stigla od Kotarskog koji s pet metara udajenosti pogađa same rašlje za 2:1. Dvije minute kasnije ponovno je na sceni Kotarski koji ima meč loptu, ali netko od gostiju izbacuje loptu s gol-crte. I kad se več činilo da će bodovi ostati u Maču, slično kao i kod prvog gola Štimac se nakon kornera našao sam na drugoj stativi i pogodio glavom za konačnih 2:2. Pred kraj utakmice malo se zaiskrilo između Brlečića i trenera Pranjića, koji je cijelu utakmicu pokušavao svojim "autoritetom" utjecati na suce, no sudac Petrunić podijelio je nekoliko žutih kartona, pa su se strasti smirile.

GAJ MAČE - TRNJE 2:2 (1:1)
MAČE: igralište Gaja, GLEDATELJA: 300, SUCI: Petrunić, Novosel i Delač.
STRIJELCI: 1:0 Brlečić 9', 1:1 Vidović 30', 2:1 Kotarski 81', 2:2 Štimac 90'.
GAJ MAČE: Strahonja, Brlečić, Haramustek, Vukadin, Šaban, Mi. Benčić (90'+1 T. Benčić), Krznar (53' Kotarski), Hadžić, Josipović (46' Cvrtila), Krpanec, Šinko. TRENER: Franjo Pužin
TRNJE: Savatović, Marić, Alghoul, Ceraj, Šalić, Ribić, Vidović (46' Štimac), Mandić (76' Klišanin), Povoljnjak (83' Bibić), Čolić (83' Miličević), Fernandes (77' Beloša). TRENER: Danijel Pranjić

Još članaka iz "Sport"

Facebook