Prethodni članak
Sljedeći članak

Roko Knezić na korak do medalje na Mediteranskom prvenstvu u bowlingu


Jučer je u Ateni završilo Mediteransko prvenstvo u bowlinguna kojem je sudjelovalo 15 država Mediterana. Hrvatska bowling reprezentacija nastupala je u sastavu Roko Knezić, Željko Barunčić, Vivian Banjac i Ivana Krajačić.

Zadnjeg dana natjecanja održao se Masters u kojem su sudjelovala osmorica najboljih u zbroju svih rezultata na prvenstvu. Nakon sedam godina pauze i Hrvatska je imala predstavnika na Mastersu. Uspjelo je to Roku Kneziću i to u fenomenalnoj zadnjoj igri kada je srušio 276 čunjeva od 300 maksimalnih. Kako je u skupinu od 8 najboljih igrača prvenstva ušao s osme pozicije, u četvrt-finalu je igrao s prvoplasiranim francuskim igračemKenyemBillautom, najuspješnijim igračem prvenstva. Igralo se na dvije dobivene igre. Odličan francuz je već u prvoj igri srušio maksimalnih 300 čunjeva dok je Roko srušio 231. U drugoj igri francuz je srušio 244, a Roko 187 čunjeva. KenyBillautje prošao u polufinale, a Roko je tako ostao na korak do medalje.

Roko Knezić je uspješno završio Mediteransko prvenstvo i bio je najuspješniji hrvatski natjecatelj. Osvojio je 5. mjesto pojedinačno, u muškim parovima sa Željkom Barunčićem osvojeno je 7. mjesto, u mix parovima Roko je igrao sa Vivian Banjac i bili su 15., dok je u ekipnom natjecanju Hrvatska reprezentacija zauzela 7. mjesto.

Roko Knezić je na All event listi zauzeo 8. mjesto, dok je prošle godine na Mediteranskom prvenstvu u Parizu na All event listi bio 19.

Sljedeće godine Prvenstvo Mediterana održat će se u Egiptu.

Još članaka iz "Sport"

Facebook