Prethodni članak
Sljedeći članak

Tjedan kajkavske Kulture, između ostalog, bogat i sportskim događanjima


Tjedan kajkavske kulture i ove godine nudi niz različitih događanja od popevki do sporta.

Sportska događanja odvijaju se pod patronatom Krapinskog sportskog saveza i ovo će biti jubilarni 10. dani krapinskog sporta.

Već 22. kolovoza u organizaciji TK Zagorec započelo je 29. Otvoreno pojedinačno prvenstvo – Memorijalni turnir Jurica Mehun koji završava 11.rujna finalnim borbama i proglašenjem najboljih.

U subotu, 3. rujna započinje 6. Memorijal Jurica Spaček u sportskoj dvorani SŠ Krapina da bi u 16 sati na vanjskim terenima, u organizaciji KK Krapina, započeo turnir u Streetball – u.

U dva dana, 3. i 4. rujna, u ŠRC  Podgora održati će se nogometni turnir za limače i zagiće s ukupno prijavljenih  - 46 ekipa.

U nedjelju, 4. rujna s početkom u 9 h u organizaciji ŠRD Krapina, na jezerima Škarićevo i Polje Krapinsko, održati će se tradicionalni  37. Kup grada Krapine u disciplini lov ribe udicom na plovak.  Istog dana Klub alternativnih sportova organizira MTB utrku „Neandertalka 2022.“ u dvije kategorije: Mala Neandertalka od 25 km i cca 800 metara visinske razlike i Velika Neandertalku dužine 62 km i cca 2000 metara visinske razlike.

U srijedu, 7. rujna 2022.  u organizaciji Društva sportskih igara učenika s početkom u 14 h, u sportskoj dvorani SŠ Krapina održati će se X. finala osnovnih škola grada Krapine u futsalu i rukometu, a nakon toga u 19 sati će se održati prijateljska košarkaška utakmica između KK Krapina i KK Ivanec.

Od srijede do subote, 7. do 10 rujna, na vanjskom igralištu Srednje škole Krapina, održati će se malonogometni turnir pod nazivom KAJ KUP KRAPINA 2022. Turnir započinje 7. rujna u 17 sati, a organizator je Udruga Javor.

Četvrtak, 8 rujna, zaljubljenicima u šah nudi šahovski turnir „Memorijal Miljenka Medića“ u organizaciji Šahovskog kluba Krapina koji će se održati u KTC-u s početkom u 17 sati.

U subotu, 10. rujna u 10 sati, održati će se rukometni turnir za mlađe dobne skupine. Turnir na kojem će nastupiti tri dobne kategorije, organizator  RK Zagorec, igra se na vanjskom igralištu Srednje škole.

I zadnjeg Festivalskog dana, uz završnicu turnira u tenisu na terenu TK Zagorec, 11. rujna u organizaciji Trkačkog kluba Maraton, s prvim startom u  9,00 h u Podgori ispred prostorija NK Zagorec i TK Zagorec započeti će 9. Krapinski ringišpil.

Još članaka iz "Sport"

Facebook