Prethodni članak
Sljedeći članak

Oštrc u nadoknadi do drugog kola kupa

1. kolo Kupa NS KZŽ: Oštrc – Mladost MB 2:1


Jedna od zanimljivijih utakmica 1. kola zagorskog nogometnog kupa na rasporedu je bila u Zlataru, gdje je Oštrc dočekao Mladost MB. Bio je to ogled dva zagorska prvoligaša, koji su pobjedama krenuli u prvenstvu, pa se očekivala zanimljiva utakmica i u kupu. Inače, zanimljivo da se iste dvije ekipe sastaju u 2. kolu prvenstva u Mariji Bistrici. Prvi udarac imali su domaćini već u 2. minuti. Nakon ubačene lopte pred gol gostiju Jurica Ščuric ju odbija glavom na nogu Luke Šavorića, koji sa 20 metara iz prve puca ali dosta neprecizno.

Prva prilika za goste stigla je u 13. minuti. Gabrijel Radiković sjajno je iz središnjice nalazi na desnoj strani Matiju Čukmana, koji je na trenutak sam, ali umjesto da puca, malo zastajkuje i čeka, pa prilika propada. No, u 15. minuti M. Čukman dobiva loptu na lijevoj strani, vara Antonija Mikuša i sa 10 metara iskosa lijevom nogom pogađa za vodstvo gostiju. U 23. minuti pokušaj domaćina iz slobodnjaka no udarac Silvestra Habajeca završava pored gola. Nakon toga tempo dosta pada i do odmora teško je izdvojiti bilo što na obje strane. Tako se na odmor dolazi sa 0:1.

Preokret Oštrca

U nastavku za domaćine ulazi trojka Gregurić, Latin i Marković i Oštrc je taj koji dominira od početka. U 50. minuti Karlo Gregurić ubacuje s lijeve strane, Tomislav Habazin izbija glavom, ali samo na nogu Tomice Markovića, koji iz prve puca pored gola. U 51. minuti Gregurić, na lijevoj strani vara Ščurica i puca iskosa, a Dominik Babić na golu Mladosti paradom odbija loptu u korner. Gosti prvi puta prijete u nastavku u 57. minuti. Iz slobodnjaka sa 40 metara s lijeve strane ubacuje Radiković, a na 5 metara pokušava Ščuric, ali obrana dobro reagira i udarac je onemogućen. U 59. minuti dvije prilike za Oštrc. Babić je malo zaplivao u nepoznato i ostao daleko od gola, pa u nastavku akcije puca Gregurić, ali s crte brani Ščuric. U nastavku akcije Šavorić puca sa 20 metara s desne strane iskosa, ali Babić sjajno brani. U 73. minuti Habazin krade jednu loptu na rubu kaznenog prostora na desnoj strani, sjajno vara dvojicu, ulazi u sredinu, ali nestalo je snage za udarac lijevom nogom, pa Krunoslav Škof brani.

U 77. minuti Oštrc dolazi do izjednačenja. Nakon duže akcije, u kojoj gosti nikako da očiste situaciju, Šavorić puca iskosa sa 20 metara, a lopta u ruku pogađa Darija Frajtaka u kaznenom prostoru. Siguran sa 11 metara je Tomislav Benčić za 1:1. U 88. minuti duga akcija gostiju, lopta je dugo kružila oko kaznenog prostora, na kraju akcije dolazi do Rafaja na lijevoj strani, no njegov udarac Škof brani. U 89. minuti gosti uzimaju jednu loptu nakon lošeg otvaranja domaćina, M. Čukman s lijeve strane daje paralelno loptu za Habazin, koji prima loptu i puca sa 20 metara, no Škof i to brani. U 90. minuti nadoknade slobodan udarac za Oštrc iskosa s desne strane izvodi Gregurić, puca vrlo dobro, Babić odbija u prečku, no lopta se odbija na nogu Markoviću koji pogađa za 2:1, izbjegava penale i odvodi Oštrc u 2. kolo na megdan Stubici.

Još članaka iz "Sport"

Facebook