Prethodni članak
Sljedeći članak

SVJETSKO PRVENSTVO: Slaven Ivančić četvrti u klasi GP2

U talijanskom gradu Galipoli održano Svjetsko prvenstvo u jet ski kategorijama GP2, GP4 i GP1


U talijanskom gradiću Galipoli na Sardiniji održano je Svjetsko prvenstvo u jet skiju za kategorije GP2 i GP4, te druga utrka u kategoriji GP1. Hrvatske boje na Sardiniji branio je Zabočanin Slaven Ivančić, član zagrebačkog jet ski kluba Barakuda. Nakon što je u Portugalu osvojio prvo mjesto u klasi GP2, Slaven je s velikim ambicijama doputovao na Sardiniju. Optimizam je dodatno narasao nakon što je osvojio drugo mjesto u kvalifikacijama, a drugo mjesto osvojio je nakon odličnog starta u prvoj vožnji. Na startu druge utrke Talijan Guidi nesportskim je potezom onemogućio Slavena da ostvari dobru poziciju na startu, pa je Slaven utrku završio na četvrtom mjestu. Tu njegovim nevoljama nije bio kraj, jer su suci obojicu kaznili zbog nepropisnog starta, te su dobili "penalizaciju" od 30 sekundi, pa je Slaven na kraju pao na šestu poziciju, a to mu je u ukupnom plasmanu donijelo četvrtu poziciju.

-Iako bi trebao biti zadovoljan četvrtim mjestom na Svjetskom prvenstvu, ne mogu prežaliti činjenicu da sam se trebao naći na pobjedničkom postolju. S Guidiem sam i ranije imao loša iskustva, ali mislim da su mi suci uskratili plasman među prva tri vozača - istaknuo nam je Slaven Ivančić.

Prvo mjesto pripalo je Sultana Alhammadiju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, drugi je bio njegov brat Abdulla, dok je treći bio spomenuti Talijan Andrea Guidi.

Rezultati:

GP2:
1. Sultan Alhammadi 67 (UAE)
2. Abdulla Alahammadi 58 (UAE)
3. Andrea Guidi 56 (ITA)
4. SLAVEN IVANČIĆ 52 (CRO), ...

Još članaka iz "Sport"

Facebook